Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τρομοκρατική νεοναζιστική ομάδα προετοιμάζεται εν όψει εκλογών

ΗΠΑ: Τρομοκρατική νεοναζιστική ομάδα προετοιμάζεται εν όψει εκλογών

Μια τρομοκρατική νεοναζιστική ομάδα με επικεφαλής πρώην «εργολάβο» του Πενταγώνου και αναλυτή της Homeland Security στοχεύει τις αμερικανικές εκλογές.

Ο επικεφαλής της Βάσης, που κρύβεται στη Ρωσία και τηρεί τις αρχές του επιταχυντισμού, αναζητά «αρχηγό της ομάδας» στις ΗΠΑ. Ενώ ακροδεξιοί εξτρεμιστές από όλες τις γωνιές του διαδικτύου έχουν βάλει στο στόχαστρο την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, καθώς αναλαμβάνει τα ηνία του ψηφοδελτίου των Δημοκρατικών, μία νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα με έδρα τις ΗΠΑ προσπαθεί επίσης να συνεχίσει τις μυστικές δραστηριότητές της, καθώς η περίοδος των προεδρικών εκλογών ξεκινάει πιο σοβαρά.

Ο Ρινάλντο Ναζάρο, 51 ετών, πρώην εργολάβος του Πενταγώνου (πράκτορας ή μισθοφόρος δηλαδή) και αναλυτής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) που μετατράπηκε σε ιδρυτή της Βάσης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram ότι αναζητά έναν ηγέτη στις ΗΠΑ για την οργάνωσή του και είναι πρόθυμος να τους καταβάλει μισθό έως και 1.200 δολάρια τον μήνα.

Ο ηγέτης με έδρα τη Ρωσία, ο οποίος αποτελεί αντικείμενο έρευνας του FBI και κάποτε χαρακτηρίστηκε ζήτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης από αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι γνωστό ότι δεν έχει πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ από το 2018 που πήγε με την γυναίκα του στη Ρωσία.

Η Βάση θεωρήθηκε απειλή για την εγχώρια τρομοκρατία κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Η ομάδα ασπάζεται τις αρχές του επιταχυντισμού- ένα υπερβιαίο πολιτικό δόγμα που καλεί τους οπαδούς να επισπεύσουν την κατάρρευση της κοινωνίας μέσω τρομοκρατικών ενεργειών. Η ΕΕ πρόσφατα τοποθέτησε την Bάση στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές ομάδες. Μάλιστα ήταν η πρώτη ακροδεξιά οργάνωση που μπαίνει στη σχετική λίστα.

Θα μπορούσαν να είναι φυσιολάτρες, όμως είναι νεοναζί τρομοκράτες με πολεμικά τυφέκια.

Έβαλε αγγελία εργασίας ζητώντας άνεργους νεοναζί

«Θα πρέπει να έχετε γνώση και εμπειρία στη χειραγώγηση πεδίου μάχης, στην επιβίωση στην άγρια φύση και/ή στην τακτική μικρών μονάδων», ανέφερε στην ανάρτηση που διαβάστηκε πάνω από 500 φορές.

Ο Ναζάρο ξεκαθαρίζει ότι ο «αρχηγός της ομάδας Α», ο οποίος, όπως λέει, πρέπει να είναι 21 ετών, να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης και καθαρό μητρώο, πρέπει επίσης να έρθει με συγκεκριμένες δεξιότητες.

«Η προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι ιδιαίτερα επιθυμητή», αναφέρει. «Ως αρχηγός ομάδας, οι αρμοδιότητές σας θα περιλαμβάνουν την πρόσληψη, τον έλεγχο και τη διατήρηση μιας ομάδας Α 6 ατόμων (ή ενδεχομένως 12 ατόμων), την οργάνωση, τη διεξαγωγή και την τεκμηρίωση των εκπαιδευτικών συνεδριών της ομάδας τουλάχιστον μία φορά το μήνα».

Ακόμα μια διαφήμιση των νεοναζί που ψάχνουν μέλη. Από τις καλές εποχές, πριν τις συλλήψεις.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από τις οικονομίες του και δωρεές

Ο Ναζάρο ισχυρίζεται ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από ένα μείγμα των προσωπικών του οικονομικών και μηνιαίων δωρεών μέσω των κρυπτονομισμάτων Bitcoin και Monero. Θέλει σε κάθε περίπτωση μεταξύ 6 και έως 12 μελών στον πυρήνα, «πράγμα που σημαίνει 1200 δολάρια/μήνα για τον αρχηγό της ομάδας».

Το κάλεσμα για δωρεές δεν είναι μια νέα εξέλιξη στο διαδικτυακό, ακροδεξιό οικοσύστημα: Η NSC-131, μια νεοναζιστική ομάδα με έδρα τη Νέα Αγγλία, που ιδρύθηκε από πρώην μέλος της Βάσης, ισχυρίστηκε ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 15.000 δολάρια σε δωρεές μέσω πολλαπλών συστημάτων crowdfunding και κρυπτογράφησης. Την ίδια στιγμή, πολλές νεοναζιστικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή, λειτουργούν ως πολιτικά κόμματα.

Μια έρευνα της Guardian του 2020 αποκάλυψε ότι ο Ναζάρο είχε αγοράσει αρκετά στρέμματα μη αξιοποιημένης γης κοντά στην Ρεπάμπλικ, στην Ουάσινγκτον, τα οποία σκόπευε να χρησιμοποιήσει ως πεδίο εκπαίδευσης για τη Βάση. Η τελευταία του αγγελία εργασίας ζητά έναν υποψήφιο που κατά προτίμηση ζει κοντά στην περιοχή.

Οι νεοναζιστικές στρατιωτικού τύπου κατασκηνώσεις δεν είναι κάτι το παράδοξο.
Υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Χρηματοδότηση με Bitcoin

Η ανάρτηση του Ναζάρο καλεί τον ηγέτη να καταβάλει στα μέλη της ομάδας ένα επίδομα και να σχεδιάσει μια τοποθεσία συνάντησης σε αυτή την περιοχή ως ένα είδος παραστρατιωτικής βάσης σε περίπτωση εμφυλίου πολέμου ή κοινωνικής κατάρρευσης.

Ο Τζόσουα Φίσερ Μπέρτς, αναλυτής στο Counter Extremism Project που παρακολουθεί τη Βάση από την ίδρυσή της, λέει ότι η ομάδα διατηρεί αρκετά αμερικανικά μέλη και ότι ο Ναζάρο συχνά μιλάει ότι έχει ρίξει χιλιάδες προσωπικές οικονομίες στην ομάδα.

«Ο Ναζάρο έχει ισχυριστεί ότι έχει υποστηρίξει το κίνημα του επιταχυντισμού με πάνω από 10.000 δολάρια μέσω της «προσωπικής του κρύπτης κρυπτονομισμάτων» και έχει ισχυριστεί ότι έχει ξοδέψει πάνω από 20.000 δολάρια για τη Βάση, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η γη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον που αγόρασε», δήλωσε ο Φίσερ Μπέρτς, ο οποίος επισήμανε τα αρχεία που εξέτασε στο παρελθόν δείχνουν ότι ο Ναζάρο έλαβε πάνω από 3.000 δολάρια σε δωρεές Bitcoin.

«Οι νεοναζιστικές ομάδες επιτάχυνσης διατηρούν κυρίως χαμηλό προφίλ», είπε ο Φίσερ Μπέρτς στον Guardian. «Η εστίασή τους στην προώθηση του χάους αυξάνει την πιθανότητα να ενθαρρύνουν τη βία ή να διαπράξουν πράξεις εκφοβισμού πριν από τις εκλογές».

Νεοναζί, μυστικισμός και ρούνες. Τα σύμβολα που τους χαρίζουν «μυστική δύναμη».

Υποπτεύονται το χρονικό σημείο της αγγελίας για «αρχηγό τρομοκρατικής ομάδας στις ΗΠΑ»

Ο Ναζάρο, ο οποίος είναι παντρεμένος με Ρωσίδα υπήκοο και πιστεύεται ότι ζει στην Αγία Πετρούπολη, αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ισχυρισμούς από το εσωτερικό της Βάσης και από αλλού ότι είναι πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Σε εμφάνισή του το 2020 στη ρωσική τηλεόραση, προσπάθησε να διαλύσει αυτές τις φήμες, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχα ποτέ καμία επαφή με ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας» και ότι είναι ένας παρεξηγημένος οικογενειάρχης.

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι έντονα ύποπτες για πρόσφατες επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης σε ευρωπαϊκό έδαφος- χρηματοδότηση ακροδεξιών εξτρεμιστών, σαμποτάζ κρίσιμων υποδομών και στοχευμένες δολοφονίες, όλα σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν τη Δύση και την υποστήριξή της στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

«Το προτεινόμενο σχέδιο του Nazzaro για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης μιας ομάδας εντός των ΗΠΑ είναι αξιοσημείωτο ως προς τη χρονική στιγμή και την ουσία του», δήλωσε ο Λούκας Βέμπερ , ερευνητής και εμπειρογνώμονας σε θέματα παγκόσμιας τρομοκρατίας στο Κέντρο Soufan, ο οποίος εξέτασε την ανάρτηση.

«Ενώ είναι δύσκολο να προσδιοριστούν οι ακριβείς διασυνδέσεις του με τη ρωσική κυβέρνηση, εξέδωσε το κάλεσμα σε μια εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ αυξάνει τις προειδοποιήσεις για ξένη ανάμειξη στις εκλογές», είπε.«Έρχεται επίσης εν μέσω μιας έξαρσης των ύποπτων περιστατικών δολιοφθοράς στην Ευρώπη και καθώς οι Γάλλοι αξιωματούχοι ανησυχούν για μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της Ρωσίας και εγχώριων ομάδων ακτιβιστών και αντιφρονούντων».

Sports in

«Κρέμασε» την ΑΕΚ: Οι δύο απίστευτες γκέλες του Στρακόσα (vids)

Σε… άλλο γήπεδο ο Στρακόσα, με τον Αλβανό τερματοφύλακα να «κρεμάει» την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024