Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν θέλει να σταλούν δυνάμεις προς υπεράσπιση του Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν θέλει να σταλούν δυνάμεις προς υπεράσπιση του Τελ Αβίβ

Σε περίπτωση ιρανικής ή άλλης επίθεσης στο Ισραήλ, η πλειοψηφία στις ΗΠΑ τάσσεται κατά της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας

Το 56% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ για βοήθεια προς το Ισραήλ ακόμα κι αν αυτό δεχτεί επίθεση, δείχνει νέα δημοσκόπηση από το Chicago Council on Global Affairs που διεξήχθη από τις 21 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Αντιθέτως το 42% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της συμμετοχής αμερικανικών στρατευμάτων για την υπεράσπιση του Ισραήλ υπέρ του Ιράν.

Οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους είναι ενδεικτικές.

Υπέρ της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ τάσσεται το 53% των Ρεπουμπλικανών ενώ στους Δημοκρατικούς το ποσοστό αυτό φτάνει το 34%. Επίσης τέσσερις στους δέκα ανεξάρτητους (42%) είναι αυτοί που συμφωνούν.

Η στήριξη στο Ισραήλ από το 2010 μέχρι σήμερα

Μεταστροφή της αμερικανικής κοινής γνώμης

Οι αμείλικτες ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας έχουν πιθανώς μειώσει την προθυμία των Αμερικανών να υπερασπιστούν το Ισραήλ, ιδίως μεταξύ των Δημοκρατικών.

Επιπλέον, η οριακή πλειοψηφία που προηγουμένως υποστήριζε τη χρήση αμερικανικών στρατευμάτων για την υπεράσπιση του Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης από γειτονική χώρα έχει πλέον διαλυθεί στο 41% (55% αντιτίθεται).

Και εδώ, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο πιθανό από άλλα κόμματα να υποστηρίξουν τη χρήση αμερικανικών στρατευμάτων (55%), αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις μετρήσεις του 2015 έως το 2021.

Υπέρ αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης σε σενάριο διατήρησης ειρήνης

Η μόνη περίπτωση που παρουσιάστηκε στους Αμερικανούς όπου η πλειοψηφία (54%) θα εξακολουθούσε να τάσσεται υπέρ της χρήσης αμερικανικών στρατευμάτων είναι σε ένα σενάριο διατήρησης της ειρήνης εάν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία. Οι Δημοκρατικοί (62%) είναι οι πιο πρόθυμοι από όλους  να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά στρατεύματα για τη διατήρηση της ειρήνης, σύμφωνα με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Περίπου οι μισοί από τους ανεξάρτητους (51%) και τους Ρεπουμπλικανούς (48%) συμφωνούν.

Σε φθίνουσα πορεία και η στήριξη σε ειρηνευτική αποστολή του στρατού

Sports in

Διασπορά ψευδών ειδήσεων από βουλεύτρια της Γαλλίας

Η υπερδραστήρια στις επιθετικές δημοσιεύσεις στο X, γαλλίδα πολιτικός πιάστηκε στα δίχτυα ενός φιλορωσικού λογαριασμού στα social media...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024