Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Ζαχάροβα: «Παίζει» με τις θεωρίες συνωμοσίας υπέρ του Τραμπ!

Μαρία Ζαχάροβα: «Παίζει» με τις θεωρίες συνωμοσίας υπέρ του Τραμπ!

Η Μαρία Ζαχάροβα, πατώντας σε δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, βρήκε την ευκαιρία να παίξει με τις θεωρίες συνωμοσίας για να «τσιμπήσουν» οι οπαδοί του Τραμπ!

Μιλώντας σε παγκόσμιο κοινό, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, άδραξε την ευκαιρία να υπογραμμίσει κάποιες ειδήσεις από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, γνωρίζοντας πως αυτά θα ανακυκλωθούν εκ νέου με την δική της ερμηνεία.

Το παιχνίδι αυτό παίζεται χρόνια από όλους τους ισχυρούς του κόσμου, όμως η Ρωσίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών το έκανε με υποδειγματικό τρόπο, χτυπώντας τους Δημοκρατικούς και ουσιαστικά κατονομάζοντάς τους ως συνυπεύθυνους για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανέλυσε στο κανάλι της στο Telegram, «oι λεπτομέρειες της έρευνας για την απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περνούν από το ενδιαφέρον στο εντυπωσιακό. Οι ερευνητές δημοσιογράφοι των New York Times απέκτησαν πρόσβαση στην αλληλογραφία της αστυνομίας της Πενσυλβάνια και ανακάλυψαν κάτι ειλικρινά άγριο (με την έννοια του «τρελού»)».

«Αποδεικνύεται ότι περισσότερο από μιάμιση ώρα πριν πέσουν οι πυροβολισμοί κατά του Τραμπ, οι αστυνομικοί έστελναν ο ένας στον άλλον ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του δράστη, του Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος περπατούσε γύρω από το συγκρότημα όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υποψήφιος πρόεδρος και βαθμολογούσε τις αποστάσεις χρησιμοποιώντας, σημειωτέον, οπτικό αποστασιόμετρο» (συσκευή που μοιάζει με κιάλι και μετρά τις αποστάσεις).

Ευθείες κατηγορίες κατά του Τζο Μπάιντεν

Συνεχίζοντας η Μαρία Ζαχάροβα έγραψε ή της ποδόθηκε πως «Δηλαδή, ένα άτομο που προφανώς δεν είναι μέλος της μυστικής υπηρεσίας που φρουρεί την εκδήλωση, απλά τριγυρίζει με ένα αποστασιόμετρο την παραμονή της εμφάνισης του προστατευόμενου προσώπου στο κοινό. Και η μυστική υπηρεσία δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτό. Ή προσποιήθηκε ότι δεν την ένοιαζε».

«Και δεν είναι μόνο αυτό» συνεχίζει. «Οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι η αποθήκη AGR Νο 6, από την οροφή της οποίας πυροβόλησε ο Κρουκς, είχε εξαιρεθεί από την «ασφαλή περίμετρο» την παραμονή της απόπειρας δολοφονίας.  Για να φτάσει κανείς εκεί, δεν χρειάστηκε να περάσει από κανέναν έλεγχο. Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς δεν χρειάστηκε καν τη σκάλα που αγόρασε. Απλώς μελέτησε το συγκρότημα με ένα μηχάνημα, πήρε μια καραμπίνα και ανέβηκε στην ανοιχτή οροφή κάποιου κτιρίου για να σκοτώσει έναν σημαντικό υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ».

Για να πει αυτό που ήθελε να πει «Και μαντέψτε ποιος απέκλεισε το κτίριο από την περίμετρο; Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, υπό τη διεύθυνση του Τζο Μπάιντεν. Γίνεται ακόμα πιο απίστευτο. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο Κρουκς, ο δράστης, είχε ψάξει στο Διαδίκτυο την παραμονή της εκδήλωσης για πληροφορίες σχετικά με την απόσταση που χώριζε τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ από τον Τζον Κένεντι και ότι είχε δικό του drone που εκτόξευσε την παραμονή της συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια (σ.σ. Για να κάνει κατόπτευση της περιοχής)».

Η ρωσική διπλωματία πάντα έχει τον τρόπο της να χτυπήσει αυτόν που αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο. Τώρα χρησιμοποίησε αληθινά δημοσιεύματα με μια έωλη ερμηνεία τους, όμως είναι βέβαιο πως θα πιάσει.

Στοχοποιεί ξανά τις Μυστικές Υπηρεσίες, για να χτυπήσει τον Μπάιντεν

Κλείνοντας το «παιχνίδι» η Μαρία Ζαχάροβα προσθέτει «Και επίσης ότι η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε να ζητήσει συνάντηση με την τοπική αστυνομία, την ίδια αστυνομία που υποπτευόταν τον Κρουκς την παραμονή της απόπειρας δολοφονίας».

Πρότεινε δε για να έχει και ένα δικό της κέρδος πως «Ίσως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα έπρεπε να βιντεοσκοπήσουν μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που ακολουθούν Ρώσους διπλωμάτες σε μια μάταιη προσπάθεια να τους πείσουν να εμπλακούν, και να επιδιορθώσουν μαζί τους τα πραγματικά κενά ασφαλείας. Τουλάχιστον τους κορυφαίους αξιωματούχους στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ» (σ.σ. επίπλαστο επιχείρημα καθώς οι Μυστικές Υπηρεσίες αφορούν την προστασία υψηλών προσώπων και όχι την αντικατασκοπεία).

Αλλά βάζει και το κερασάκι στην τούρτα «Παρεμπιπτόντως, μεταξύ τους, οι αστυνομικοί αποκαλούν τη Μυστική Υπηρεσία στην αλληλογραφία SS (Secret Service). Αλλά μπροστά στα υπόλοιπα μοιάζει με πταίσμα. Ανακατεύονται παντού, παρεμβαίνουν στα πάντα, διακηρύσσουν ότι είναι εξαιρετικοί και οι καλύτεροι, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς μια φουσκα με ψέματα και απάτη στο εσωτερικό της».

Δεν είναι σαφές αν όλα αυτά γράφτηκαν από την ίδια στον λογαριασμό της στο Telegram, η λογική λέει πως κατά 99% είναι μια εξαιρετική προσπάθεια του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, να προσθέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς, βοηθώντας να εκλεγεί ευκολότερα ο «σημαντικός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ» που είναι κάτι περισσότερο από συμπαθής στην ρωσική κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, τους αξίζουν συγχαρητήρια (χωρίς καμία ειρωνεία) για την εργαλειοποίηση αληθινών δημοσιευμάτων με βολική ερμηνεία, καθώς οι θεωρίες συνωμοσίας σε οπαδούς του Τραμπ «πουλάνε» σαν ζεστά πιροσκί σε πλατεία της Μόσχας τον Νοέμβριο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και η ρωσική διπλωματία λειτουργούν εξαιρετικά για το συμφέρον της χώρας τους και αν αυτό περνάει μέσα από την διχόνοια στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ίσως να το κάνει ακόμα καλύτερο για τους ίδιους.

Sports in

Εύκολο βράδυ για τις ΗΠΑ – Αυτοί είναι οι ημιτελικοί

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Γαλλία και η Σερβία τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024