Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία: Σκάνδαλο στο παλάτι – Υπό κράτηση ο γιος της μέλλουσας βασίλισσας – Για τι κατηγορείται

Νορβηγία: Σκάνδαλο στο παλάτι – Υπό κράτηση ο γιος της μέλλουσας βασίλισσας – Για τι κατηγορείται

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο 27χρονος συνελήφθη για επίθεση σε γυναίκα στο Όσλο.

Σε μπελάδες έχει μπει η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας εξαιτίας του Μάριους Μποργκ Χέιμπι.

Ο 27χρονος -είναι θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον, διαδόχου του θρόνου, καθώς είναι γιος της συζύγου του Μέτε Μάριτ από προηγούμενη σχέση της- συνελήφθη το Σαββατοκύριακο με την κατηγορία ότι χτύπησε μια γυναίκα.

Ο γιος της Μέτε Μάριτ φέρεται ότι προκάλεσε «σωματικά τραύματα» στη γυναίκα και «ζημιές»

Η αστυνομία ανέφερε ότι νωρίς το πρωί της Κυριακής έλαβε μια κλήση από ένα διαμέρισμα στο Όσλο, έπειτα από έναν διαπληκτισμό που σημειώθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας άνδρας συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα.

«Καθώς μεταδίδεται από πολλά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό το πρόσωπο (σ.σ. ο συλληφθείς) είναι ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο ύποπτος σε αυτήν την υπόθεση είναι ο Χέιμπι», πρόσθεσε.

Προκάλεσε «τραύματα» στην κοπέλα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο γιος της Μέτε Μάριτ φέρεται ότι προκάλεσε «σωματικά τραύματα» στη γυναίκα και «ζημιές». Οι αρχές δεν κατονόμασαν το θύμα, αναφέροντας μόνο ότι υπήρχε μια «σχέση» μεταξύ του υπόπτου και αυτής της γυναίκας, ενώ έχουν πάρει δείγμα αίματος από τον δράστη για να ελέγξουν αν είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν από το συμβάν.

Ο 27χρονος φέρεται τώρα να βρίσκεται στο βασιλικό κτήμα Skaugum μαζί με την 50χρονη μητέρα του.

Η πριγκίπισσα θα παρευρισκόταν στον τελικό των 1500 μέτρων ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χθες το βράδυ, ωστόσο ο διάδοχος του θρόνου Χάακον εμφανίστηκε μόνος στις εξέδρες.

Το νορβηγικό παλάτι επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η πριγκίπισσα αποφάσισε να «αναβάλει προσωρινά» το ταξίδι της, ωστόσο δεν έκανε σχόλιο για το περιστατικό.

Μιλώντας στο νορβηγικό Se og Hør ο δικηγόρος του 27χρονου, Όβιντ Μπράτλιν, δήλωσε: «Η κατηγορία αφορά την επίθεση, η οποία σύμφωνα με το νόμο είναι η λιγότερο σοβαρή μορφή βίας. Ούτε ο πελάτης μου, ούτε εγώ έχουμε ενημερωθεί για τις πλήρεις λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση, κατόπιν συμβουλής μου».

Ποιος είναι ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι

Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι γεννήθηκε το 1997 και ήταν καρπός μιας προηγούμενης σχέσης της Μέτε Μάριτ, η οποία τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2001, παντρεύτηκε τον διάδοχο Χάακον, τον μελλοντικό βασιλιά της Νορβηγίας.

Το ζευγάρι τον μεγάλωσε μαζί με τα δύο ετεροθαλή αδέλφια του, την πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάντρα, 20 ετών σήμερα και τον πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους, 18 ετών. Σε αντίθεση με τα αδέλφια του ωστόσο, ο Μάριους δεν έχει κάποιον επίσημο, δημόσιο ρόλο.

Sports in

Στο MEGA ο φιλικός αγώνας Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ την Πέμπτη

Το MEGA προθερμαίνεται για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν και φέρνει στις οθόνες μας την πιο δυνατή φιλική αναμέτρηση, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024