Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Apple: Με συνδρομή οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Apple: Με συνδρομή οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple θα μπορούσε να χρεώσει τους χρήστες της έως και 20 δολάρια για τις προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Έως και 20 δολάρια τον μήνα θα μπορούσε να χρεώνει η Apple τους χρήστες της για τις προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, είπαν αναλυτές στο CNBC, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της επικερδούς επιχείρησης υπηρεσιών της.

Ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να διαθέσει το Apple Intelligence , το επερχόμενο σύστημα AI του, σε ορισμένες από τις συσκευές του αργότερα φέτος.

Όταν ανακοίνωσε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της τον Ιούνιο, η εταιρεία υποσχέθηκε έναν ενισχυμένο φωνητικό βοηθό Siri, καθώς και λειτουργίες που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας email και εικόνων.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι αν και αυτές οι δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν αργά, με περιοχές όπως η Κίνα και η Ευρώπη να μην έχουν αρχικά πρόσβαση, θα μπορούσε να χρεώσει μια συνδρομή για τις πιο προηγμένες εφαρμογές της.

O ψηφιακός βοηθός Siri αναβαθμίζεται με λειτουργίες ΑΙ

Η Apple μετακυλίει το κόστος της

Ο Neil Shah, συνεργάτης της Counterpoint Research, δήλωσε ότι η επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη είναι δαπανηρή και ο τεχνολογικός κολοσσός θα θέλει να μετακυλίσει αυτό το κόστος στους χρήστες της.

Το τμήμα υπηρεσιών της εταιρείας απέφερε 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο του Ιουνίου

«Το λογισμικό και οι υπηρεσίες καθιστούν πιο επικερδές για την εταιρεία να το μεταβιβάσει με το συνδρομητικό μοντέλο Apple One», είπε ο Shah σε συνέντευξή του στο CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Το Apple One κοστίζει 19,95 $ το μήνα και δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες της Apple, συμπεριλαμβανομένης της Apple Music.

Ο Shah είπε ότι θα μπορούσε να χρεώσει μεταξύ $10 και $20 για την Apple Intelligence, ενδεχομένως ως μέρος του Apple One, για περισσότερες premium λειτουργίες AI.

Το τμήμα υπηρεσιών της εταιρείας απέφερε 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο του Ιουνίου , καθιστώντας το μοναδικό καθώς πολλές άλλες εταιρείες υλικού δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έσοδα από λογισμικό.

Σημαντικά κέρδη

«Η Apple είναι μία από τις λίγες εταιρείες συνδεδεμένων συσκευών που έχει κερδίσει με επιτυχία τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρει», δήλωσε στο CNBC αυτή την εβδομάδα ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής έρευνας στο CCS Insight.

«Ως αποτέλεσμα, έχει δημιουργήσει ένα προηγούμενο με τους χρήστες του ότι πρέπει να πληρώνουν για περισσότερες premium υπηρεσίες. Σε αυτή τη βάση, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Apple μπορεί να επιλέξει να χρεώσει για πιο προηγμένες λειτουργίες εντός της προσφοράς Apple Intelligence».

Ο Wood πρόσθεσε ότι η Apple Intelligence θα μπορούσε να δώσει στον αμερικανικό γίγαντα την επιλογή να ξεκινήσει μια ομαδική συνδρομητική υπηρεσία με διάφορες υπηρεσίες σε μια ενιαία τιμή.

«Αλλά εξίσου θα είναι απρόθυμη να μειώσει τα έσοδα από τις συνδρομές μεμονωμένων προϊόντων», είπε.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις εταιρείες τεχνολογίας να χρεώνουν για τις παροχές AI. Η OpenAI, για παράδειγμα, έχει μια συνδρομή για πιο προηγμένες λειτουργίες ChatGPT και η Microsoft χρεώνει για το εργαλείο AI Copilot.

Η μεγαλύτερη αντίπαλός της, η Samsung, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης της, γνωστές ως Galaxy AI, εξακολουθεί να εξετάζει διάφορα μοντέλα εσόδων για το λογισμικό της, είπε το αφεντικό της στο CNBC τον περασμένο μήνα.

Για την εταιρεία, η τεχνητή νοημοσύνη δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να κλειδώσει περαιτέρω την ήδη πιστή βάση πελατών της, σύμφωνα με τον Shah, επειδή η Apple Intelligence θα μάθει από τη συμπεριφορά ενός χρήστη και θα γίνει πιο εξατομικευμένη.

«Η ομορφιά της τεχνητής νοημοσύνης είναι καθώς τη χρησιμοποιείς όλο και περισσότερο», είπε ο Shah. «Εκεί ξεκινάς να χρησιμοποιείς όλο και περισσότερο, το συνηθίζεις περισσότερο και εκεί χτυπά η δημιουργία εσόδων από την Apple».

Πηγή: OT.gr

Sports in

LIVE: Ο ημιτελικός μπάσκετ Γαλλία - Γερμανία και το Ελλάδα - Ουγγαρία για το πόλο

Παρακολουθήστε live τον ημιτελικό του μπάσκετ, Γαλλία – Γερμανία και τον αγώνα κατάταξης 5-8 στο πόλο, Ελλάδα – Ουγγαρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024