Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μπανγκλαντές: Ο  Γιουνούς επέστρεψε για την ανάληψη της ηγεσίας της προσωρινής κυβέρνησης

Μπανγκλαντές: Ο Γιουνούς επέστρεψε για την ανάληψη της ηγεσίας της προσωρινής κυβέρνησης

«Το Μπανγκλαντές δημιούργησε μία νέα ημέρα νίκης. Το Μπανγκλαντές ζει μια δεύτερη ανεξαρτησία» είπε ο Γιουνούς

Ο Μουχάμαντ Γιουνούς επέστρεψε στην Ντάκα όπου θα αναλάβει την ηγεσία της προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει το Μπανγκλαντές μέσω μίας δημοκρατικής διαδικασίας σε εκλογές έπειτα από την εκδίωξη της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα.

«Το Μπανγκλαντές δημιούργησε μία νέα ημέρα νίκης. Το Μπανγκλαντές ζει μια δεύτερη ανεξαρτησία», δήλωσε στους υποστηρικτές του και στους δημοσιογράφους μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Ντάκα χαιρετίζοντας την «ένδοξη ημέρα».

Επιστρέφει στο Μπανγκλαντές ο Γιουνούς

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης 84χρονος οικονομολόγος, ο «τραπεζίτης των φτωχών», επιστρέφει στην χώρα του από την εξορία έπειτα από τις βίαιες αντικυβερνητικές ταραχές που προκάλεσαν τον θάνατο 400 ανθρώπων και την παραίτηση και φυγή της Σέιχ Χασίνα.

Θα ορκισθεί εντός της ημέρας σε τελετή παρουσία εκατό ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού του στρατού, του στρατηγού Γουάκερ-Ουζ-Ζαμάν, ο οποίος δήλωσε από τηλεοράσεως ότι είναι βέβαιος πως ο Μουχάμαντ Γιουνούς θα είναι σε θέση να φέρει εις πέρας μία δημοκρατική διαδικασία σε όφελος του πληθυσμού.  Ο Μοχάμαντ Γιουνούς απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στους συμπατριώτες του. «Σας ζητώ να αποφύγετε κάθε μορφή βίας … να είστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε την χώρα».

«Πάντοτε κρατούσα σε απόσταση την πολιτική»

Υποσχέθηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι θα κάνει τα πάντα για την οργάνωση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών τους προσεχείς μήνες. «Αλλά θα πρέπει οι νέοι να μην γίνουν εμμονικοί με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπως έχουν κάνει πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μας».

«Πάντοτε κρατούσα σε απόσταση την πολιτική…Αλλά σήμερα, αν πρέπει να αναλάβω δράση για το Μπανγκλαντές, την χώρα μου, και για το θάρρος του λαού μου, τότε θα το κάνω», δήλωσε στο AFP ο Μουχάμαντ Γιουνούς λίγο πριν από την επιστροφή του επαναλαμβάνοντας ότι αποτελεί χρέος η οργάνωση ελεύθερων εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Γιατί στον αγώνα μετ' εμποδίων οι άνδρες τρέχουν 110μ. και οι γυναίκες 100;

Επιπλέον τα εμπόδια στην κούρσα των γυναικών είναι χαμηλότερα σε ύψος απ' αυτά των ανδρών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024