Ο 52χρονος ηθοποιός του Χόλιγουντ Gabriel Olds συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή μετά από πολλές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Ο Gabriel Olds, γνωστός για τη συμμετοχή του στο NCIS: Los Angeles, έχει κατηγορηθεί για βιασμό και καταδικάστηκε για επτά κακουργήματα.

Ήταν στις 19 Ιουλίου που ο γνωστός ηθοποιός κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις, με αρκετές γυναίκες να προσέρχονται στις αρχές.

Ο ηθοποιός, που ζει στο Λος Άντζελες, τέθηκε υπό κράτηση στις 7 Αυγούστου, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες εξέδωσε ένταλμα σύλλαψής του.

Οι κατηγορίες κατά του Gabriel Olds χρονολογούνται μεταξύ 2013 και 2023.

Η αστυνομία είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε αφού μια 41χρονη γυναίκα κατέθεσε αναφορά για βιασμό της από τον ηθοποιό.

Υποστήριξε πως το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της στο Λος Άντζελες όταν πήγε στους αστυνομικούς στις 19 Ιανουαρίου του 2023.

Δύο ακόμα γυναίκες προσήλθαν στις αρχές και κατηγόρησαν τον Gabriel Olds για σεξουαλική επίθεση.

Ο ηθοποιός φέρεται να συνάντησε αυτές τις γυναίκες σε ραντεβού.

Αναζητούν και άλλα θύματα του Garbiel Olds

«Τα θύματά του ανέφεραν ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως απόφοιτος του Ivy League με επιτυχία στην κινηματογραφική βιομηχανία για να συναντήσει γυναίκες και να κανονίσει ραντεβού» ανέφερε το LAPD.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προφανώς είχε χρησιμοποιήσει επίσης εφαρμογές γνωριμιών για να συναντήσει γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

«Κάθε θύμα ανέφερε ότι ο Gabriel Olds τους παρέσυρε με ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειες κατά τη διάρκεια των αρχικών τους συναντήσεων και μετά έγινε βίαιος» συμπληρώνει η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι τρεις γυναίκες υπέβαλαν ισχυρισμούς για επίθεση και άλλες δύο γυναίκες ανέφεραν λιγότερο βίαιες σεξουαλικές πράξεις.

«Ακούσαμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά» επισήμανε ο ερευνητής Brent Hopkins. «Ο Gabriel Olds ξεκίνησε ως γοητευτικός, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποίησε βία. Μερικοί από τους επιζώντες υπέφεραν στη σιωπή για χρόνια πριν βρουν τη δύναμη να μιλήσουν».

Η αστυνομία πιστεύει ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλα θύματα και προέτρεψε να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Ο Gabriel Olds έχει εμφανιστεί σε υψηλού προφίλ shows όπως τα Boardwalk Empire, Criminal Minds και The Mentalist. Έχει επίσης εργαστεί ως σεναριογράφος στο Χόλιγουντ.