Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη πυροσβέστη και πρώην αστυνομικού για ναρκωτικά

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη πυροσβέστη και πρώην αστυνομικού για ναρκωτικά

Ο πυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός που συνελήφθησαν διακινούσαν κοκαΐνη και κάνναβη - Έπαιρναν από 50 έως 500 ευρώ τη φορά

Στη σύλληψη ενός πυροσβέστη, ενός πρώην αστυνομικού και ενός άλλου ατόμου για διακίνηση ναρκωτικών προχώρησαν αστυνομικοί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Επιπλέον κατηγορούνται για την υπόθεση ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ακόμη ένας ιδιώτης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο πυροσβέστης που φέρει τον βαθμό του υπαρχιπυροσβέστη, σχημάτισε ομάδα με τον πρώην αστυνομικό για να διακινούν κοκαΐνη και κάνναβη

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Πώς δρούσαν

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,  στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών και φυσικών επιτηρήσεων, προέκυψε ότι ο Υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός, είχαν ενωθεί, τουλάχιστον προ μηνός, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο Υπαρχιπυροσβέστης παρέδιδε σε υποψήφιους πελάτες, κατά τη διάρκεια ιδιωτικών τους συναντήσεων, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη, που προμηθευόταν από τον πρώην αστυνομικό, λαμβάνοντας προς τούτο χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -50- έως -500- ευρώ.

Μάλιστα, για να μην γίνεται αντιληπτή η δράση του φρόντιζε να χρησιμοποιεί κωδικοποιημένες συμβολικές λέξεις για τις ναρκωτικές ουσίες όπως «παντελόνι» ή «πράγμα».

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται τουλάχιστον σε 3 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε μια από τις οποίες αγοραστής- πελάτης ήταν ο εν ενεργεία αστυνομικός.

Πώς τους έπιασαν

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024, ο Υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός εντοπίσθηκαν εξωτερικά παραλιακού καταστήματος σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου και ακινητοποιήθηκαν, μετά από μεταξύ τους συνάντηση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

  • 59,62- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 33,1- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 4 τρίφτες κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • χειροβομβίδα κρότου λάμψης και
  • 3 σπρέι πιπεριού

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Sports in

«Τα ευρωπαϊκά τρόπαια στο σπίτι τους»: Το επικό βίντεο του Ολυμπιακού (vid)

Mια μοναδική βραδιά έζησαν χθες το βράδυ οι φίλοι του Ολυμπιακού, αφού τα ευρωπαϊκά τρόπαια των ερυθρόλευκων επέστρεψαν «σπίτι» τους, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024