Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Αναμένονται ισχυροί άνεμοι

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Αναμένονται ισχυροί άνεμοι

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες με την φωτιά στο Ρέθυμνο - Διάσπαρτες οι εστίες

Τιτάνια μάχη δίνουν οι πυροσβέστες με τη φωτιά στο Ρέθυμνο, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στην μάχη πέφτουν και τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 67 οχήματα και 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ακόμη, οι δυνάμεις αυτές ενισχύονται με 44 πυροσβέστες και 11 οχήματα, καθώς αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι. Το πιο δύσκολο μέτωπο -όπως αναφέρει το neakriti- είναι κοντά στο χωριό Κλήμα. Εκεί δίνουν μεγάλη έμφαση οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αν περάσει η φωτιά θα μπει στην Μεσαρά και τότε η κατάσταση θα είναι χειρότερη.

Σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα για να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής προβλέπει τις επόμενες ώρες να πετάξουν στην περιοχή άλλα 3 αεροσκάφη.

Εννέα φορές ήχησε το 112 – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Τις προηγούμενες ώρες το 112 ηχούσε συνεχώς για εκκενώσεις περιοχών. Οι κάτοικοι καλούνταν να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Ειδικότερα έχουν εκδοθεί εννέα μηνύματα 112 και συγκεκριμένα:

  • Στις 12:10 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στις περιοχές Αποδούλου, Άγιος Ιωάννης και Νίθαυρη για ετοιμότητα
  • Στις 12:39 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης από την περιοχή Αποδούλου προς Φουφουρά
  • Στις 12:50 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης από την περιοχή Αγία Παρασκευή προς Μάνδρες
  • Στις 15:06 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης από την περιοχή Βαθιακό προς Πλάτανο
  • Στις 15:30 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης από την περιοχή Πλάτανος προς Λοχριά
  • Στις 15:45 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης από την περιοχή Αποδούλου προς Νίθαυρη
  • Στις 15:55 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης από την περιοχή Σάτα προς Κλίμα
  • Στις 15:55 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης από την περιοχή Ρίζικας προς Μάνδρες
  • Στις 16:25 απομάκρυνση από τις περιοχές Άρδακτος και Λοχριά προς Καμάρες

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Αίτημα κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την άμεση κήρυξη των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αμαρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με έγγραφο που απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται επίσης στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Αμαρίου ενημερώνει ότι «από τις μεσημεριανές ώρες της 7ης Αυγούστου 2024, ο Δήμος δοκιμάζεται από ανεξέλεγκτες πυρκαγιές πολλών εστιών και μεγάλου μήκους μετώπων.

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννη, Άνω Μέρους και Αποδούλου, αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές, όπως δίκτυα κοινής ωφελείας, σημεία υδροληψίας, καθώς και στην αγροτική γη, με ελαιώνες, αμπελώνες και χορτολιβαδικές εκτάσεις να έχουν καεί ολοσχερώς. Για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει ο κ. Μουρτζανός, καθίσταται αναγκαία η άμεση κήρυξη των εν λόγω περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας, μετά την άφιξη του στο Ρέθυμνο, στην περιοχή της φωτιάς και την ενημέρωση που είχε στο πεδίο, τόνισε:

«Εδώ και δύο μέρες οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές, αλλά και οι δύο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι, πρόεδροι των κοινοτήτων και των χωριών μαζί με τον απλό κόσμο, την αστυνομία και το στρατό δίνουν πολύ μεγάλη μάχη.

Σήμερα ήρθα στην περιοχή με άλλους 50 δασοκομάντος, πλέον ξεπερνάμε τα 250 άτομα, τα 50 οχήματα και τα 23 εναέρια μέσα, μαζί με δύο συντονιστικά. Με ικανοποίηση βλέπω ότι για δεύτερη φορά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πρέπει όλοι μαζί, κι αυτό θα οργανώσουμε τώρα, να δουλέψουμε έτσι ώστε να μη βρεθούμε σε δύσκολη θέση αύριο αν ξανανέβουν οι άνεμοι και τα μποφόρ.

Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά σήμερα το βράδυ και αύριο, επειδή θα παραμείνουν όλα τα εναέρια μέσα και θα έχουμε τις ρίψεις, διαβροχές, τους κύκλους, ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση κανένας δεν πρόκειται να φύγει από δω εάν δεν κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας».

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ξεκινάμε για νέες περιπέτειες – Πάμε για ακόμα μεγαλύτερα τρόπαια» (vid)

Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024