Στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου οχήματος που ανετράπη σήμερα στο 56ο χλμ. Αθηνών – Κορίνθου της Ολυμπίας Οδού.

Ο οδηγός είναι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την αστυνομία, εκτός κινδύνου.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία η Αθηνών – Κορίνθου

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις 13:00 ανακοινώθηκε πως η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Κινέτας.

Νωρίτερα, είχαν δοθεί στην κυκλοφορία τρεις λωρίδες, η μεσαία, η δεξιά λωρίδα και η ΛΕΑ. Ωστόσο τα αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να κινούνται με αργούς ρυθμούς και υπάρχει ανάσχεση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει ανοίξει και η δεξιά λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δείτε τον χάρτη

Για τον λόγο αυτό, γίνεται εκτροπή των οχημάτων προς Αθήνα μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων. Και προς Αθήνα παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας και τα αυτοκίνητα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Το κοινό Δελτίο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος που εκδόθηκε νωρίτερα αναφέρει:

Λόγω ανατροπής φορτηγού στο 56ο χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αυτό πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από δυνάμεις της Τροχαίας στο σημείο, ενώ η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και ένα ακόμη ειδικό όχημα επέμβασης σε τεχνολογικά συμβάντα.

Η πυρκαγιά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής περιορίστηκε στο χώρο της μηχανής του βυτιοφόρου και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (μεσαία, δεξιά λωρίδα και Λ.Ε.Α.) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο. Πραγματοποιείται εκτροπή οχημάτων από δυνάμεις της Τροχαίας στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα μετάγγιση του φορτίου από την αρμόδια εταιρεία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Κορίνθου.

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.