Στη σύλληψη τεσσάρων τούρκων υπηκόων προχώρησαν χθες Πέμπτη στη Ρόδο οι αστυνομικές αρχές, επειδή για τις εργασίες που πραγματοποιούσαν δεν διέθεταν σχετική άδεια.

Η ΕΥΠ είχε υπό επιτήρηση τους Τούρκους, καθώς είχαν εντοπιστεί και σε άλλο νησί να πραγματοποιούν παρόμοιες εργασίες

Σημειώνεται ότι για εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην παραμεθόριο οι εργολάβοι υποχρεούνται να έχουν ειδική άδεια. Οι τέσσερις συλληφθέντες, μετά από έλεγχο που τους έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν άδεια γι’ αυτές τις εργασίες.

Το γεγονός ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις κρίθηκε ύποπτο από την Αστυνομία, που προχώρησε στη σύλληψή τους.

Ρόδος: Τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Πληροφορίες φέρουν την ΕΥΠ να είχε υπό επιτήρηση τους τέσσερις Τούρκους, καθώς στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί και σε άλλο νησί να πραγματοποιούν παρόμοιες εργασίες.

Ο πάροχος, ο οποίος επίσης δεν είχε άδεια για την εγκατάσταση κεραίας, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις Τούρκοι εκτελούσαν έργο για λογαριασμό του. Το συνεργείο είχε έρθει από την γείτονα χώρα λόγω χαμηλότερων ημερομισθίων.

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε αλλά νησιά.

Υπάρχει, πάντως, αναφορά σύμφωνα με την οποία οι αρμόδιες αρχές – με βάση τα δεδομένα που έχουν συλλέξει – εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας αλλά για υπόθεση που αφορά τη μη τήρηση των διαδικασιών ασφάλειας που προβλέπονται.