Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές – Θαλάσσια σπορ: Wakeboard, wakesurf, water skiing – Εκεί όπου η ευεξία συναντά τη διασκέδαση

Διακοπές – Θαλάσσια σπορ: Wakeboard, wakesurf, water skiing – Εκεί όπου η ευεξία συναντά τη διασκέδαση

Ταξιδέψτε στους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας, διασκεδάζοντας και φροντίζοντας το σώμα σας με wakeboard, wakesurf και water skiing.

Αυτό το καλοκαίρι, αδράξτε την ευκαιρία και σηκωθείτε από την ξαπλώστρα. Εξερευνήστε το Αιγαίο, το Ιόνιο Πέλαγος αλλά και τις λίμνες της Ελλάδας, όπου εκτός από την ομορφιά του τόπου, με τις χαρακτηριστικές μπλε και σμαραγδί αποχρώσεις, θα βρείτε και κορυφαίους προορισμούς για σπορ στο νερό. Τολμήστε κάτι διαφορετικό στις φετινές σας διακοπές, που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο, θα γυμνάσει το σώμα και θα σας διασκεδάσει.

Μιλήσαμε με την Ηρώ Γαβαλά, ιδιοκτήτρια της σχολής Natural High στo νησί της Πάρου, για να γνωρίσουμε καλύτερα  τρία δημοφιλή θαλάσσια σπορ, τα wakeboard, wakesurf και water skiing.

Η εμπειρία του Wakeboard

Πρόκειται για έναν συνδυασμό αθλημάτων, όπως το snowboard, το σκέιτ και το σερφ. Ο αναβάτης, φορώντας στα πόδια του μια σανίδα με δέστρες, έλκεται από ειδικό σκάφος και εκτελεί άλματα και περιστροφές χρησιμοποιώντας το απόνερο του πλεούμενου. Είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα, κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Όποιος επιθυμεί να μάθει wakeboard θα απευθυνθεί αρχικά σε πιστοποιημένη σχολή. Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να κατέχει δίπλωμα ταχυπλόου και προπονητή, αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η εμπειρία του Wakesurf

Ένα ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Στο wakesurf, ο αθλητής βρίσκεται 3-4 μέτρα πίσω από το σκάφος έχοντας στα πόδια του μια ειδική σανίδα του σερφ. Χρησιμοποιεί το σκοινί που είναι δεμένο στο σκάφος για να βγει από το νερό και στη συνέχεια το αφήνει και καβαλά το κύμα που δημιουργείται. Στην ουσία, μπορεί κάποιος να σερφάρει σε ένα ατέλειωτο κύμα.

Η εμπειρία του Water skiing

Πρόκειται για ένα από τα παλιότερα μηχανοκίνητα σπορ. Ο αναβάτης, έχοντας στα πόδια του δύο πέδιλα –ή ένα αν είναι πιο έμπειρος–, γλιστρά με ταχύτητα στην επιφάνεια του νερού και διασχίζει τα απόνερα του σκάφους. Η εκμάθηση είναι απόλυτα ασφαλής και αρκετά γρήγορη.

σπορ στο νερό WaterSkiing

Σε ποιους απευθύνονται

Και τα τρία αθλήματα είναι κατάλληλα για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αρκεί να έχουν μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση, να γνωρίζουν κολύμπι και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που μπορεί να επιβαρυνθούν κατά την διάρκεια των σπορ.

Οφέλη

Τονώνεται σημαντικά το μυϊκό σύστημα, ενισχύεται η αερόβια αντοχή και βελτιώνεται σημαντικά η ισορροπία. Ταυτόχρονα, ανεβαίνουν η αδρεναλίνη και η σεροτονίνη, με αποτέλεσμα ο ασκούμενος να νιώθει ευεξία μετά το πέρας της δραστηριότητας, ενώ η επαφή με το υδάτινο στοιχείο εντείνει την χαλάρωση.

σπορ στο νερό wakesurf

Ασφάλεια

Δεν πρέπει να έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ και μεγάλων ποσοτήτων φαγητού.

Πού θα κάνετε

Οπουδήποτε επικρατούν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες (ήρεμη θάλασσα χωρίς αέρα) και όπου υπάρχουν ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι άνθρωποι που θα σας καθοδηγήσουν (σκάφος wakeboard, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές κ.λπ.). Ο Πόρος, η Χαλκίδα, η Βάρκιζα, η Βουλιαγμένη, η παραλία Μοναστήρι στην Πάρο, η Πάτμος, οι Σπέτσες, η Χαλκιδική και η Κρήτη αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

σπορ στι νερό wakeboard

Τι κερδίζετε με τα σπορ στο νερό

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Universitat Autònoma de Barcelona αλλά και τους λάτρεις τους, τα υδάτινα σπορ προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για το νου και το σώμα, βελτιώνοντας την υγεία του οργανισμού συνολικά. Εμπιστευτείτε το νερό και τις δυνάμεις σας, και ανταποδοτικά θα λάβετε ψυχική ευεξία, ενδυνάμωση, τόνωση, καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων και κοινωνική αλληλεπίδραση. Επιπλέον, οι καταπραϋντικές ιδιότητες του νερού θα αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας ενώ η έντονη άσκηση και η προσπάθεια να κρατηθείτε στην επιφάνεια και να διατηρήσετε την ισορροπία σας θα οδηγήσουν στην έκκριση αδρεναλίνης, σεροτονίνης και ντοπαμίνης που μπορούν να συμβάλλουν σε μια πιο θετική στάση για τη ζωή και μια πιο αισιόδοξη αντίληψη για τον κόσμο γύρω σας.

Πηγή: Vita

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεφ (pics+vid)

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024