Αρχίστε να διαδίδετε τα νέα: η 78χρονη νικήτρια του EGOT (Emmy, Grammy, Oscar, and Tony Awards) η θρυλική Λάιζα Μινέλι γράφει απομνημονεύματα. Γιατί, όπως λέει η ίδια σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, οι προηγούμενες αφηγήσεις για την άγρια ζωή της «δεν ήταν σωστές».

Τα απομνημονεύματα της Μινέλι, που θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2026, θα γραφτούν σε συνεργασία με τη βραβευμένη με Πούλιτζερ, Χάιντι Έβανς και τον απόφοιτο των Los Angeles Times, Τζος Γκέτλιν, ενώ θα συμβάλει και ο μακροχρόνιος φίλος της Μινέλι, Μάικλ Φάινστιν.

Θα εξιστορεί τη ζωή της από τα πρώτα παιδικά της χρόνια σε μια εμβληματική οικογένεια του Χόλιγουντ -είναι κόρη του σκηνοθέτη Βίνσεντ Μινέλι και της πρωταγωνίστριας του «Μάγου του Οζ», Τζούντι Γκάρλαντ- μέχρι τη δική της άνοδο στο Μπρόντγουεϊ και στο Χόλιγουντ.

«Αποκλείεται! Πείτε τα όταν θα έχω φύγει! Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου». Τώρα, όμως, η σταρ δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη

Photo: Wikimedia Commons

Κατάχρηση ουσιών

Τα απομνημονεύματα θα καταγράφουν επίσης τα πιο δύσκολα κομμάτια της ζωής της Μινέλι, συμπεριλαμβανομένων των πολλών σχέσεων υψηλού προφίλ και των καλά τεκμηριωμένων αγώνων της με την κατάχρηση ουσιών.

«Από τότε που ήμουν αρκετά μεγάλη για να βάλω το μολύβι στο χαρτί, ο κόσμος μου ζητούσε να γράψω βιβλία για την καριέρα μου, τη ζωή μου, τους έρωτές μου, την οικογένειά μου», δήλωσε η Μινέλι στο People.

«Αποκλείεται! Πείτε τα όταν θα έχω φύγει! Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου». Τώρα, όμως, η σταρ δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη, λόγω ορισμένων «ατυχημάτων» σχετικά με τον τρόπο που την έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια.

«Ήμουν πολύ θυμωμένη»

Η Μινέλι έδωσε μάλιστα παραδείγματα, αναφέροντας ονομαστικά την πρόσφατη εμφάνισή της όταν παρουσίασε την καλύτερη ταινία στα Όσκαρ με τη Lady Gaga, το ντοκιμαντέρ «Liza: A Truly Terrific Absolutely True Story» του 2024 και τη μίνι σειρά του Ryan Murphy «Halston» – αποκαλώντας τα «μια σαμποταρισμένη εμφάνιση στα Όσκαρ», «μια ταινία με διαστρεβλωμένες μισές αλήθειες» και «μια πρόσφατη μίνι σειρά που απλά δεν τα κατάφερε σωστά», αντίστοιχα.

«Όλες φτιαγμένες από ανθρώπους που δεν γνώριζαν την οικογένειά μου και δεν με γνωρίζουν πραγματικά», πρόσθεσε.

«Τελικά, ήμουν πολύ θυμωμένη!» συνέχισε. «Κατά τη διάρκεια του δείπνου ένα βράδυ, αποφάσισα, είναι η δική μου καταραμένη ιστορία … Θα τη μοιραστώ μαζί σας λόγω της αγάπης που μου δώσατε».

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Ο σταθμός του Cabaret

Αυτή η ιστορία θα περιλαμβάνει τη Μινέλι που κατέκτησε το Μπρόντγουεϊ στα 19 της χρόνια και έγινε η νεότερη γυναίκα που κέρδισε ποτέ το βραβείο Τόνι καλύτερης ηθοποιού για την πρώτη της ερμηνεία στο έργο «Flora, the Red Menace» των John Kander και Fred Ebb το 1965.

Η Μινέλι θα κέρδιζε στη συνέχεια το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για ένα άλλο μιούζικαλ των Kander και Ebb – την κινηματογραφική μεταφορά του Cabaret το 1972, στην οποία πρωταγωνίστησε ως τραγουδίστρια του βερολινέζικου νυχτερινού κέντρου Sally Bowles.

Η Μινέλι έγινε γνωστή στη μικρή οθόνη με μουσικά αφιερώματα που κέρδισαν το Emmy, όπως το Liza with a Z, και, στα τελευταία χρόνια, με ρόλους guest starring σε σειρές όπως το Arrested Development. Για να ολοκληρώσει το EGOT, της απονεμήθηκε το βραβείο Grammy Legend Award το 1990.

Πίσω από την καμπύλη της ζωής

Τα απομνημονεύματα της Μινέλι θα εκδοθούν από τον εκδοτικό οίκο Grand Central Publishing και θα περιλαμβάνουν μια σκληρόδετη έκδοση, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και ένα ηχητικό βιβλίο που θα περιλαμβάνει αυτοβιογραφικές ηχογραφήσεις που δεν έχουν ακουστεί ποτέ πριν από τα τελευταία 15 χρόνια.

Σε μια αναφορά στο «Maybe This Time», την ξεσηκωτική μπαλάντα που τραγούδησε στο Cabaret, η Μινέλι είπε ότι «μετά από απίστευτα γεγονότα και απειλητικές για τη ζωή μάχες … είμαι πραγματικά «Lady Peaceful, Lady Happy»».

«Σας ευχαριστώ όλους που με αγαπάτε τόσο πολύ … που ανησυχείτε για μένα», συνέχισε. «Θέλω να ξέρετε ότι είμαι ακόμα εδώ, ακόμα γουστάρω, ακόμα αγαπώ τη ζωή και ακόμα δημιουργώ. Οπότε, μέχρι να φτάσει αυτό το βιβλίο, να ξέρετε ότι γελάω, είμαι ασφαλής με κάθε τρόπο, περιτριγυρισμένη από αγαπημένα πρόσωπα και ενθουσιασμένη να δω τι έρχεται πίσω από την καμπύλη της ζωής. Παιδιά, περιμένετε να το ακούσετε αυτό».

*Με στοιχεία από vanityfair.com