Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Blake Lively: Φόρεσε το κολιέ της Elizabeth Taylor – Η τραγική ιστορία του θρυλικού και πανάκριβου κοσμήματος

Blake Lively: Φόρεσε το κολιέ της Elizabeth Taylor – Η τραγική ιστορία του θρυλικού και πανάκριβου κοσμήματος

Η ιστορία του κολιέ Cartier αρχίζει το 1957, όταν ο παραγωγός ταινιών Mike Todd δώρισε το εν λόγω κολιέ στην Elizabeth Taylor στη διάρκεια των διακοπών τους στη Νότια Γαλλία. H συνέχεια είναι τραγική.

Η Blake Lively είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών, κυρίως λόγω της ενεργής συμμετοχής της στην press tour για τη νέα της ταινία. Οι εμφανίσεις της συνδυάζουν άλλα εντυπωσιακά και λιγότερο επιτυχημένα σύνολα, ενώ η φωτογράφιση μόδας που πραγματοποιήσε για την αμερικανική Vogue με τον Hugh Jackman έχει κλέψει την παράσταση.

Ωστόσο, μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της πρόσφατης δημοσιότητας της Lively είναι η εμφάνιση της σε μία από τις εικόνες του εκπληκτικού fashion editorial με ένα κολιέ Cartier που έχει μια εντυπωσιακή και τραγική ιστορία πίσω του.

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2024 της Vogue, η Blake Lively αναδεικνύει τη διαχρονική κομψότητα με ένα εντυπωσιακό κολιέ Cartier αξίας 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κολιέ αυτό, εκτός από τη μεγάλη του αξία ως κομμάτι της υψηλής κοσμηματοποιίας, έχει μία ιστορία που συνδέεται με την εμβληματική Elizabeth Taylor και τον αείμνηστο σύζυγό της, Mike Todd. Το συγκεκριμένο κόσμημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας τραγικής και συναισθηματικά φορτισμένης ιστορίας που αγγίζει τις καρδιές των φιλοτέχνων και των ιστορικών του κινηματογράφου.

Photo by Hulton Archive/Getty Images

Η ιστορία του κολιέ Cartier αρχίζει το 1957, όταν ο παραγωγός ταινιών Mike Todd δώρισε το εν λόγω κολιέ στην Elizabeth Taylor κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Νότια Γαλλία. Το κολιέ, με τα εντυπωσιακά ρουμπίνια και διαμάντια! Εκείνη την περίοδο, η Taylor ήταν έγκυος στο μοναχοπαίδι τους, γεγονός που προσέδωσε ένα ακόμα πιο συναισθηματικό βάρος στο δώρο. Το κολιέ, μαζί με ένα ασορτί βραχιόλι και σκουλαρίκια, φαίνεται ότι είχε δοθεί για να γιορτάσει τον ερχομό του παιδιού τους και να τιμήσει τη σημαντική αυτή περίοδο της ζωής τους.

Tο κλίμα της στιγμής είναι γεμάτο χαρά και ανυπομονησία για τη γέννηση του παιδιού τους, δημιουργώντας μια γλυκιά και εντελώς προσωπική ανάμνηση. Ωστόσο, η ευτυχία αυτή δεν κράτησε πολύ.

Η αντίδραση της Elizabeth Taylor όταν φόρεσε το κολιέ καταγράφηκε σε ένα σύντομο βίντεο, το οποίο δείχνει την ηθοποιό να χαμογελά ευτυχισμένη και να δίνει ένα φιλί στον Todd. Το κλίμα της στιγμής είναι γεμάτο χαρά και ανυπομονησία για τη γέννηση του παιδιού τους, δημιουργώντας μια γλυκιά και εντελώς προσωπική ανάμνηση. Ωστόσο, η ευτυχία αυτή δεν κράτησε πολύ.


Μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 1958, ο Mike Todd σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Η Elizabeth Taylor, μόλις 26 ετών τότε, βρέθηκε ξαφνικά χήρα, και η θλίψη της ήταν αναπόφευκτη. Ο πρόωρος θάνατος του Todd προσέθεσε ένα νέο επίπεδο τραγικότητας στην ιστορία του κολιέ Cartier. Τα κοσμήματα που είχε δώσει ο Todd στην Taylor έγιναν σύμβολο της σύντομης αλλά έντονης σχέσης τους, καθώς και της τραγικής απώλειας.

Μετά το θάνατο του Todd, τα κοσμήματα παρέμειναν ως πολύτιμα ενθύμια ζωής. Το κολιέ, μαζί με τα υπόλοιπα κοσμήματα του σετ, πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s το 2011. Η τιμή πώλησης του κολιέ έφτασε τα 3.778.500 δολάρια, μια εντυπωσιακή ένδειξη της αξίας του και της σημασίας του για τους συλλέκτες και τους ιστορικούς της μόδας. Η τιμή αυτή αντανακλά την αδιαμφισβήτητη διαχρονική αξία του κοσμήματος αλλά και το βάρος της ιστορίας του.


Η Blake Lively, φορώντας το κολιέ στη φωτογράφιση, εμπνευσμένη από τον Hitchcock και σκηνοθετημένη από τον Baz Luhrmann, αναδεικνύει όχι μόνο την Old Holywood glam αισθητική που αναπόφευκτα το συνοδεύει αλλά και αναβιώνει την ιστορική σημασία του.

Και είχα το κολιέ της Elizabeth Taylor! Aυτοί οι άνθρωποι είχαν αυτά τα λαστιχένια καλύμματα στα δάχτυλά τους, και εγώ είχα ένα στρώμα αφρού από κάτω μου για την περίπτωση που έπεφτε το κολιέ.

«Και είχα το κολιέ της Elizabeth Taylor!», είπε η πρωταγωνίστρια του Gossip Girl στη συνέντευξή της στη Vogue: «Aυτοί οι άνθρωποι είχαν αυτά τα λαστιχένια καλύμματα στα δάχτυλά τους, και εγώ είχα ένα στρώμα αφρού από κάτω μου για την περίπτωση που έπεφτε το κολιέ».

Η εικόνα της εντυπωσιακής Blake Lively συνδέει το παρελθόν με το παρόν με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο που προκαλεί συγκίνηση και χωρίς αμφιβολία ενισχύει τον εμβληματικό χαρακτήρα της φωτογράφισης, μιας iconic στιγμής στην καριέρα της 36χρονης σταρ.

Πηγή: Grace

Sports in

Ισραήλ – Ελλάδα 59-78: «Πάρτι» στην πρεμιέρα του Eurobasket U16

Η Εθνική Παίδων ισοπέδωσε το Ισραήλ με 78-59 και ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Eurobasket U16 του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024