Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Back to school: Όσα χρειάζονται οι μαθητές

Back to school: Όσα χρειάζονται οι μαθητές

Φτιάξαμε τη λίστα με τα απαραίτητα

Τι και αν βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και τα παιδιά σας απολαμβάνουν τα μπάνια στην θάλασσα, τα παιχνίδια με τους φίλους τους; Σε περίπου ένα μήνα οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, θα πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, αφήνοντας πίσω τους τις ανέμελες μέρες.

Και αν ακόμα τα παιδιά σας μετρούν παγωτά και μπάνια και δεν κάνουν καμία κουβέντα για τη νέα σχολική χρονιά, θα πρέπει εσείς να οργανώσετε τις αγορές σας, από την τσάντα και τα μολύβια τους έως το γραφείο και τον υπολογιστή.

Για να σας βοηθήσουμε προσπαθήσαμε και συγκεντρώσαμε σε μια λίστα όλα αυτά που θεωρούμε απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά.

‘Ο,τι χρειάζεται το παιδί για την επιστροφή στο σχολείο από τσάντες και κασετίνες μέχρι φαγητοδοχεία για το κολατσιό του θα βρείτε όλα τα σχολικά είδη στο SHOPFLIX.gr σε τεράστια ποικιλία και συμφέρουσες τιμές.

Σχολικές τσάντες

Η σχολική τσάντα είναι το Α και το Ω. Οι επιλογές αμέτρητες. Ανάλογα με την ηλικία και τα προσωπικά γούστα του παιδιού. Μονόχρωμες, πολύχρωμες, με τους αγαπημένους ήρωες.

Σίγουρα δεν θα ξέρουν τι να διαλέξουν. Εσείς το μόνο που έχετε να κοιτάξετε είναι να είναι ανατομικές για να μη βαρύνουν τη σπονδυλική του στήλη.

Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε πως για κάθε σχολική βαθμίδα υπάρχουν και διαφορετικές τσάντες. Οι σχολικές τσάντες νηπίων συνήθως έχουν ροδάκια για να μπορούν να τις μεταφέρουν οι λιλιπούτειοι μαθητές.

Ωστόσο θα βρείτε απεριόριστη ποικιλία και σε τσάντες πλάτης σε υπέροχα σχέδια.

Για τους μαθητές του δημοτικού οι σχολικές τσάντες είναι λίγο μεγαλύτερες, από εκείνες του νηπίου. Επειδή θα την χρησιμοποιεί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας για το σχολείο είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια καλής ποιότητας τσάντα που θα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό υλικό για να αντέχει σε τυχόν φθορές και στο βάρος.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχει δύο λουριά ώστε όταν την φορά, το βάρος των βιβλίων να διανέμεται σωστά μεταξύ των δύο ώμων, χωρίς να επιβαρύνεται ο ένας. Τα λουριά με σκληρή επένδυση και ενισχυτικά μαξιλαράκια χαρίζουν στο παιδί άνεση, καθώς δεν πιέζουν υπερβολικά περιοχές όπως οι ώμοι, η πλάτη και ο λαιμός ή ο αυχένας του.

Τσάντες πλάτης επιλέγουν οι πιο μεγάλοι μαθητές και συγκεκριμένα οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων που εκτός από το σχολείο την χρησιμοποιούν και για το φροντιστήριο τους.

Για τα μολύβια και τις γόμες τους

Και φυσικά εκτός από την τσάντα θα χρειαστούν και μια κασετίνα για να βάλουν μέσα όλα όσα χρειάζεται για να γράφουν. Μολύβια, στυλό, γόμες, μαρκαδόρους.

Οι επιλογές και εδώ πολλές. Βαρελάκι ή τετράγωνη. Με μια ή δύο θήκες. Με σχέδια ή όχι. Και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή είναι αποκλειστικά των ίδιων των μαθητών.

Lunch time…

Για τους μικρούς κυρίως μαθητές, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού απαραίτητα είναι τα παιδικά δοχεία φαγητού προκειμένου να παίρνουν μαζί τους το φαγητό, το παγούρι για το νερό της και φυσικά η απαραίτητη τσάντα που θα τα μεταφέρουν.

Γραφική ύλη

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις! Τα γραφικά είδη και τα είδη ζωγραφικής είναι μια κατηγορία μόνα τους. Πριν κάνετε τις αγορές σας καλό θα ήταν να κοιτάξετε εάν το παιδί σας έχει κάποια είδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα σε κάθε περίπτωση και μην ξεχνάτε πως στα σχολεία δίνουν συγκεκριμένες λίστες με τη γραφική ύλη που θα χρειαστούν οι μαθητές.

Σχολικά βοηθήματα

Για όλες τις τάξεις από την α’ δημοτικού έως και την γ’ λυκείου, για όλες τις τάξεις, υπάρχουν σχολικά βοηθήματα για να δώσουν αυτό το «κάτι παραπάνω» της εκπαίδευσής τους, που χρειάζονται οι μαθητές.

Επίσης προμηθευτείτε από τώρα τυχόν σχολικά βιβλία που θα χρειαστούν ή βιβλία ξένων γλωσσών για το φροντιστήριο τους.

Το γραφείο τους

Αφού λοιπόν έχετε προμηθευτεί τα βασικά είδη θα πρέπει να οργανώσετε και τον χώρο όπου μελετάει, αγοράζοντας τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου. Το παιδί πρέπει να αποκτήσει το δικό του γραφείο και καρέκλα και γιατί όχι μια μικρή βιβλιοθήκη  ή συρταριέρα για να έχει σε τάξη τα βιβλία και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Για τους μεγαλύτερους μαθητές απαραίτητο είναι και ένα λάπτοπ για τις εργασίες του.

Ό,τι κι αν ψάχνεις σε σχολικά είδη θα το βρεις εδώ ανάμεσα σε πάνω από 200.000 επιλογές! Όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς θα τα βρεις στις καλύτερες τιμές και θα τα παραλάβεις σε όλη την Ελλάδα, όπου και αν βρίσκεσαι.

Επίλεξε τον τρόπο πληρωμής που σε εξυπηρετεί και διάλεξε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ώστε να παραλάβεις όλες τις παραγγελίες σου σε μια μόνο παράδοση.

 

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεφ (pics+vid)

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024