Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Πώς θα προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το ταξίδι

Διακοπές: Πώς θα προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το ταξίδι

Σύντομος και απλός οδηγός για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς απρόοπτα.

Εάν δεν βρίσκεστε ήδη στον καλοκαιρινό σας προορισμό, τότε κατά πάσα πιθανότητα ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας. Ειδικά εάν ταξιδέψετε οδικώς, είτε σε μακρινό είτε σε κοντινό προορισμό, ο έλεγχος του αυτοκινήτου είναι απαραιτήτως για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν.

Εάν είστε έμπειρος οδηγός κατά πάσα πιθανότητα ένας απλός επιτόπιος έλεγχος θα είναι αρκετός για να καταλάβετε εάν το αμάξι είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ωστόσο, μια επίσκεψη στον μηχανικό λίγες μέρες πριν συστήνεται ανεπιφύλακτα για να ταξιδέψετε άνετα, δίχως ανησυχία και δεύτερες σκέψεις.

Έλεγχος αυτοκινήτου πριν τις διακοπές

Όπως και να έχει, ας δούμε τι περιλαμβάνει ο σωστός έλεγχος του αυτοκινήτου για να απολαύσετε τις διακοπές σας με ασφάλεια.

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα χαρτιά

Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα, όπως:

  • Δίπλωμα οδήγησης
  • Άδεια κυκλοφορίας
  • Έγκυρη ασφάλεια αυτοκινήτου
  • Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας
  • Κάρτα καυσαερίων
  • Δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ

Τσεκάρετε φρένα και ελαστικά

Εκτός από το μικρό service του αυτοκινήτου, που θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, ο έλεγχος στα φρένα και τα λάστιχα είναι απαραίτητος πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Επειδή θα έχετε αποσκευές, τα λάστιχα είναι καλό να έχουν περισσότερο αέρα από ότι συνήθως ενώ είναι δεδομένο ότι τα φρένα θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση ακόμα και για τις πιο κοντινές μετακινήσεις.

Ελέγξτε την μπαταρία και τα υγρά

Ένας απλός έλεγχος αυτοκινήτου αρκεί για να τσεκάρετε ότι η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση και ότι δεν θα χρειαστεί αλλαγή στην μέση του ταξιδιού. Εξίσου σημαντικό είναι να ελέγξετε όλα τα υγρά του αυτοκινήτου, στα οποία συγκαταλέγονται υγρά φρένων, υαλοκαθαριστήρων, λάδια κινητήρα αλλά και η στάθμη ψυκτικού υγρού.

Τσεκάρετε το κλιματιστικό

Οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο απαραίτητο, ειδικά για τα μακρινά ταξίδια, προκειμένου να οδηγείτε άνετα και με ασφάλεια. Εάν νιώθετε ότι δεν αποδίδει καλά, αξίζει μία επίσκεψη στον μηχανικό. Μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση φίλτρου ή συμπλήρωση φρέον.

Οι ηλιοπροστασίες αυτοκινήτου από την άλλη, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να κρατήσετε την έντονη ζέστη εκτός αυτοκινήτου και να προστατέψετε το παρμπρίζ. Μπλοκάρουν αποτελεσματικά τις ακτίνες του ήλιου, διατηρώντας δροσερό το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου κατά τη στάθμευση.

Παράλληλα προστατεύουν τα υφασμάτινα μέρη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου από το ξεθώριασμα και τα πλαστικά μέρη του αυτοκίνητου από τη διάβρωση. Μπορείτε να επιλέξετε εσωτερική ή εξωτερική ηλιοπροστασία, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Στα πλαϊνά παράθυρα του αυτοκινήτου μπορείτε να βάλετε τα κουρτινάκια Munchkin, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε  με βεντούζες είτε με κλιπ που πιάνει στο τζάμι σας και ανεβοκατεβαίνει μαζί με αυτό.

Έχουν επιπλέον ένδειξη θερμοκρασίας του αυτοκινήτου.  Όταν γίνει λευκό η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο έχει ανέβει. Επάνερχετε στο κόκκινο χρώμα όταν η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά πλαίσια.

Έλεγξε υαλοκαθαριστήρες και φώτα

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τους χρειαστείς αλλά επειδή συμβαίνουν και απρόοπτα, είναι σημαντικό οι υαλοκαθαριστήρες σου να λειτουργούν κανονικά. Παράλληλα τα φώτα του αμαξιού είναι απαραίτητα, ειδικά για την οδήγηση κατά τις βραδινές ώρες. Για αυτό, ζήτα την βοήθεια ενός φίλου σου και τσέκαρε τα μπροστινά και τα πίσω φώτα, το φλας/αλάρμ.

Προετοίμασε τον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης

Τελευταίος αλλά εξίσου απαραίτητος είναι ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε περίπτωση απρόοπτου. Αυτός πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Φαρμακείο
  • Προειδοποιητικό τρίγωνο
  • Γρύλο και «σταυρό» για την τοποθέτηση ρεζέρβας
  • Φακό
  • Ειδικά γάντια εργασίας
  • Φωσφοριζέ γιλέκο
  • Καλώδια ρεύματος
  • Πυροσβεστήρα

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεφ (pics+vid)

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024