Σε έναν φανταστικό κόσμο, όλες κυκλοφορούμε με σούπερ μακιγιάζ και περιποιημένα μαλλιά. Οι υποχρεώσεις και το τρέξιμο της καθημερινότητας, όμως, μας εμποδίζουν από το να είμαστε διαρκώς στην… τρίχα.

Ωστόσο, υπάρχουν κόλπα, για να μην παραλείψετε ξανά ούτε μία μέρα το μακιγιάζ σας και, μάλιστα, χωρίς να χάνετε πολύ χρόνο. Οι makeup artists τα μοιράζονται παρακάτω κι εσείς δεν έχετε παρά να τα μάθετε και να τα υιοθετήσετε στη ρουτίνα μακιγιάζ σας.

Κάντε ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σας

Θα βαφτείτε πιο γρήγορα αν ξέρετε πού ακριβώς βρίσκονται όλα τα καλλυντικά σας. Ξεκινήστε με ένα ξεκαθάρισμα στα προϊόντα μακιγιάζ σας πετώντας ό,τι έχει λήξει ή δε χρησιμοποιείτε πια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα καλλυντικά σας σε συρτάρια και σε ειδικές θήκες οργάνωσης, για να είναι όλα όμορφα και τακτοποιημένα.

Επιλέξτε τα προϊόντα μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσετε αποβραδίς

Προετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσετε το επόμενο πρωί στο μακιγιάζ σας. Έτσι, δε θα χρειαστεί να ψάχνετε πού είναι το αγαπημένο σας μολύβι ή η μάσκαρα, χάνοντας χρόνο από την ετοιμασία σας.

Ξεκινήστε με το μακιγιάζ των ματιών

Η makeup artist Ashley Gomila προτείνει να ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας από τα μάτια πριν περάσετε στο foundation ή το contouring. Εάν αφήσετε το μακιγιάζ των ματιών για το τέλος, τότε μπορεί να μουτζουρωθείτε ή οι σκιές να κάνουν fallout και να χαλάσουν τη βάση του προσώπου σας, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεβαφτείτε και ξεκινήσετε πάλι από την αρχή.

Μην κάνετε περίπλοκα πράγματα

Εάν βιάζεστε, οι makeup artists προτείνουν να αποφύγετε δύσκολες τεχνικές μακιγιάζ, όπως για παράδειγμα το eyeliner. Επίσης, αποφύγετε τις σκουρόχρωμες σκιές γιατί μπορεί να χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο στο μπλεντάρισμα. Αντ’ αυτών, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μολύβι ματιών ως εναλλακτική για το eyeliner, αφού είναι πολύ πιο εύχρηστο, ενώ εάν θέλετε να κάνετε contouring ή να απλώσετε bronzer, τη λύση θα σας δώσουν τα bronzing drops. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας μερικές σταγόνες -κάνοντας πολύ καλό blending- και αμέσως θα αποκτήσετε ένα ηλιοκαμένο, λαμπερό εφέ στο δέρμα. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ ψεκάζοντας setting spray και είστε έτοιμες.

Μάθετε ένα 5λεπτο μακιγιάζ

Οι makeup artists προτείνουν έχετε ως… κρυφό σας άσσο ένα μακιγιάζ του 5λεπτου, γιατί θα σας σώσει τις μέρες της μεγάλης βιασύνης. Εμείς σας προτείνουμε ένα εύκολο και γρήγορο makeup look, που μπορείτε φυσικά να προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα ή ακόμη και να ακολουθήσετε βήμα-βήμα ως έχει: αρχικά, γυρίστε τις βλεφαρίδες σας με ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων κι έπειτα εφαρμόστε μάσκαρα. Στη συνέχεια, γεμίστε τα φρύδια σας με ένα ειδικό μολύβι και σταθεροποιήστε τα με ένα gel φρυδιών. Απλώστε λίγο concealer στους μαύρους κύκλους και σε τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο και μετά, μια ενυδατική με χρώμα, την οποία θα μπλεντάρετε πολύ καλά με ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ. Ολοκληρώστε το makeup look σας με ένα κραγιόν ή lip gloss της επιλογής σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να στραφείτε προς τα πολυχρηστικά προϊόντα μακιγιάζ, όπως ένα κρεμώδες balm, που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο ως ρουζ και σκιά όσο και ως κραγιόν. Έτσι, θα πετύχετε ένα υπέροχο μονοχρωματικό μακιγιάζ σε χρόνο dt!

πηγή: vita.gr