Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή συνδέσεων υφιστάμενου δικτύου ακαθάρτων στη Δ.Ε. Γέρακα», ένα έργο που η ολοκλήρωση του θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ειδικότερα,

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης δήλωσε σχετικά: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση εκτέλεσης ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Γέρακα. Η υπογραφή και αυτής της σύμβασης είναι αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς και αποτελεί μια δικαίωση για την δημοτική μας αρχή, καθώς τα έργα που έχουμε σχεδιάσει μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης».

Η αναγκαιότητα των υποδομών αποχέτευσης

Οι υποδομές αποχέτευσης είναι θεμελιώδους σημασίας έργο προκειμένου τόσο για την δημόσια υγεία όσο όμως και την ποιότητα ζωής σε μια πόλη και ειδικά στις πυκνοκατοικημένες αστικές πόλεις. Αποτελούν άλλωστε το βασικό σύστημα διαχείρισης των λυμάτων, αποτρέποντας τη ρύπανση του περιβάλλοντος και προστατεύοντας τους υδάτινους πόρους.

Επιπλέον, η σωστή και προσεκτικά σχεδιασμένη διαχείριση των λυμάτων συμβάλλει στην αποτροπή πλημμυρών και στη διατήρηση της καθαριότητας στους δρόμους και τις γειτονιές. Οι υποδομές αποχέτευσης είναι, επομένως, απαραίτητες για την υγεία, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των αστικών περιοχών.