Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ράμπα για ΑμεΑ στην Πλατεία Σοφούλη κατασκεύασε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ράμπα για ΑμεΑ στην Πλατεία Σοφούλη κατασκεύασε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Κάθε πόλη πρέπει να εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στους πολίτες της.

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, την Πλατεία Σοφούλη στη Λεωφόρο Ειρήνης , ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ολοκλήρωσε την κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024.

Πλέον οι πολίτες με κινητικές δυσκολίες θα μπορούν να μεταβούν με ευκολία στην Πλατεία Σοφούλη, χωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης.

Για το θέμα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης τόνισε: «Ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες είναι αυτό της προσβασιμότητας. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες και σε αυτόν τον τομέα. Η νέα ράμπα για ΑμεΑ θα κάνει την πρόσβαση των συμπολιτών μας στην Πλατεία Σοφούλη πιο εύκολη».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού Ελέγχου, Οργάνωσης και Διαχείρισης Χαράλαμπος Καρανάσος ο οποίος είχε τον συντονισμό και την επίβλεψη των εργασιών σημείωσε: « Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κάνει τη μετακίνηση των ΑμεΑ πιο εύκολη και άνετη στην πόλη. Η νέα ράμπα στην Πλατεία Σοφούλη είναι μία ακόμη παρέμβασή της διοίκησης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες».

Aναγκαίο οι πόλεις να «διασφαλίζουν» την ισότητα στην πρόσβαση

Είναι προφανώς ζωτικής σημασίας οι πόλεις να είναι φιλικές προς τους ανθρώπους με κινητικές και άλλες δυσκολίες δυσκολίες, καθώς αυτό διασφαλίζει την ισότητα στην πρόσβαση και την ενεργή συμμετοχή όλων στην κοινωνική ζωή. Η ύπαρξη υποδομών, όπως ράμπες, ανελκυστήρες και ευρύχωρα πεζοδρόμια με σήμανση για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, επιτρέπει στους ανθρώπους με αναπηρίες να κινούνται ανεξάρτητα και με ασφάλεια. Αυτές οι υποδομές ενισχύουν την αυτονομία τους, μειώνοντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα. Η δημιουργία φιλικών προς τα ΑμεΑ πόλεων είναι ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δείχνει τον πολιτισμό και την πρόοδο μιας κοινωνίας που φροντίζει όλους τους πολίτες της.

Sports in

Με μπλούζες Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα, Γκουντούρα και Χριστινάκη ο ΜακΚίσικ (pic)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δημοσίευσε φωτογραφίες με μπλούζες όπου υπάρχουν ισάριθμες μορφές αθλητών και προπονητών που τον έχουν σημαδέψει το φετινό καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024