Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Κασσελάκης καλεί τον Γεωργιάδη να πει αν είναι εκβιαζόμενος

Ο Κασσελάκης καλεί τον Γεωργιάδη να πει αν είναι εκβιαζόμενος

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «συνταρακτικό» ότι ο υπουργός Υγείας, που έλαβε 11 φορές το σύνδεσμο του Predaror, δήλωσε ότι «δεν τον ενδιαφέρει αν παρακολουθείται, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει»

Να απαντήσει αν είναι «εκβιαζόμενος» κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, μιλώντας για τις υποκλοπές και τις νέες αποκαλύψεις για το «Predatorgate».

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «συνταρακτικό» το γεγονός ότι, ενώ ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε πως έλαβε 11 φορές το σύνδεσμο από το κακόβουλο λογισμικό Predaror, δήλωσε ότι «δεν τον ενδιαφέρει αν παρακολουθείται, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Αναφερόμενος στο πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για «απαράδεκτη έρευνα», τονίζοντας πως δεν γίνεται «τέτοια έρευνα να καταλήγει σε τέτοιο σημείο χωρίς σκοπιμότητα» και ότι «προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου», ενώ τόνισε πως αποτελεί «πλήγμα για τη δημοκρατία».

«Συμπάσχει» με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…

Ερωτηθείς για τα οικονομικά προβλήματα στα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «τον έχει απασχολήσει πολλούς μήνες» το ζήτημα, καθώς και ότι «συμπάσχει με τους εργαζόμενους», προσθέτοντας πως το σχέδιο που παρουσίασαν δεν ήταν βιώσιμο.

Σημείωσε, δε, ότι η «ειρωνεία» που δέχεται από τη ΝΔ όσον αφορά στις διακοπές του είναι «υποκριτική», καθώς ο λόγος που έχουν φτάσει εκεί τα πράγματα είναι ότι «υπηρετεί τη διαφάνεια». Κάτι που, όπως είπε, δεν κάνει η ΝΔ, καθώς δεν παρουσιάζει τους όρους ρύθμισης του χρέους της. «Αν η Ελλάδα είχε τη ρύθμιση χρέους της ΝΔ, δεν θα είχαμε κανένα μνημόνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι υπερήφανος για τη διακυβέρνηση Τσίπρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, στη συνέχεια, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας πως τα «βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει» με τους έντονους διαλόγους μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, είναι η «πραγματικότητα», καθώς «υγειονομικό προσωπικό και γιατροί αγκομαχούν και όντως ξεσπάνε».

Χαρακτήρισε εκ νέου τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό διάλυσης της υγείας» και τόνισε πως, σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η δημόσια υγεία θα είναι «προτεραιότητα», πιο πάνω και από τα «αμυντικά κονδύλια».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε «τεράστιο κοινωνικό έργο», σχολιάζοντας πως οι διαφωνίες του με τον προκάτοχό του δεν αφορούν στην περίοδο διακυβέρνησής του, για την οποία είναι «υπερήφανος».

«Βαριά νεοφιλελεύθερη η ατζέντα της ΝΔ»

Ο κ. Κασσελάκης, ερωτηθείς για τα θέματα της ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων ακτοπλοϊκών, έκανε λόγο για «ολιγοπώλια», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη «βαριά νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ». Ωστόσο, σημείωσε πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται την «κοροϊδία» και τόνισε πως είναι «δεδομένη η φθορά της ΝΔ».

«Η πολιτική φιλοσοφία της ΝΔ αποτυγχάνει», σημείωσε, ενώ παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι πέρα από την Ελλάδα, και στην Ευρώπη, υπάρχει «κρίση» όσον αφορά την πειστικότητα της προοδευτικής ατζέντας.

«Αυτή τη σύγχρονη αριστερή πρόταση προτίθεμαι να την παρουσιάσω στη ΔΕΘ. Πώς ακριβώς μπορεί να στηθεί ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμά», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο 36χρονος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας;»

Σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις για την Κεντροαριστερά, ανέφερε πως «το μεγαλύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές αναδείχθηκε η αποχή» και πως όποιο σχήμα υπάρχει στον προοδευτικό χώρο, πρέπει να πείσει ότι θα αλλάξει «τον ρου της ιστορίας», ενώ υπογράμμισε πως αυτό που λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η «αξιοπιστία για κυβερνησιμότητα».

Όσον αφορά στο ζήτημα της παραπομπής του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα.

Τέλος, για το θέμα της πισίνας, για την οποία τον κατηγορεί η κυβέρνηση, έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» από την εφημερίδα, αφού όπως είπε, «έχει βάθος 1,20μ. και κατασκευάστηκε σε πρώην δεξαμενή», ενώ σχολίασε πως «λέει πολλά» ότι χρησιμοποιήθηκε «παράνομο υλικό».

«Πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας;», διερωτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για προσπάθειες «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης.

Sports in

Με μπλούζες Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα, Γκουντούρα και Χριστινάκη ο ΜακΚίσικ (pic)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δημοσίευσε φωτογραφίες με μπλούζες όπου υπάρχουν ισάριθμες μορφές αθλητών και προπονητών που τον έχουν σημαδέψει το φετινό καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024