Ο Άλβαρο Μοράτα πήγε στη Μίλαν ως ο αντικαταστάτης του Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος έφυγε για άλλες πολιτείες και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ.

Οι ροσονέρι έδωσαν 13.000.000 ευρώ στην Ατλέτικο και απέκτησαν τον Ισπανό φορ και παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Ισπανίας, λίγο καιρό πριν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Ευχαριστώ τον σύλλογο, όταν με κάλεσαν ο Ίμπρα, η διοίκηση και ο προπονητής, πείστηκα αμέσως. Δεν υπήρχε ομάδα που να με ήθελε όσο η Μίλαν.

Αυτά τα χρόνια είχα πάρα πολλές ευκαιρίες να επιστρέψω στην Ιταλία. Εδώ με πιστεύουν, δεν έχω φτάσει ακόμη στο μάξιμουμ της καριέρας μου.

Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίτλους αλλά θα τρέχω σαν σκύλος στο γήπεδο», τόνισε αρχικά ο Μοράτα, για να προσθέσει:

«Ένα από τα σημεία αναφοράς μου είναι ο Ιμπραχίμοβιτς, είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ, δίπλα του. Έχω μιλήσει με τον Κακά, τον Σεβτσένκο και τον Μπέκαμ.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας γράφτηκε εδώ. Θέλω να κερδίζω, να βάλω 50-60 γκολ. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν πάρα πολλοί εξαιρετικοί παίκτες που μπορούν να μας επιτρέψουν να βάλουμε πάρα πολλά γκολ.

Είμαι εδώ για να βάλουμε το δεύτερο αστέρι στη φανέλα (σ.σ. η Μίλαν έχει 19 πρωταθλήματα και θα βάλει δεύτερο αστέρι όταν φτάσει στα 20). Αυτά είναι τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου αλλά βρίσκομαι σε τοπ επίπεδο».