Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Έξαλλος ο Πέσιτς με τη διαιτησία μετά το ΗΠΑ-Σερβία: «Δεν μας σεβάστηκαν, έγιναν περίεργα πράγματα»

Έξαλλος ο Πέσιτς με τη διαιτησία μετά το ΗΠΑ-Σερβία: «Δεν μας σεβάστηκαν, έγιναν περίεργα πράγματα»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μετά την ήττα της Σερβίας από τις ΗΠΑ, εξέφρασε τα παράπονά του για την διαιτησία του ημιτελικού κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού από τους διαιτητές προς τους «πλάβι»

Η Σερβία πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις στον μεγάλο ημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά κόντρα στις ΗΠΑ, ωστόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο η Team USA πραγματοποίησε μια απίθανη ανατροπή (95-91), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των «πλάβι», Σβέτισλαβ Πέσιτς, δήλωσε περήφανος για τη προσπάθεια των παιχτών του, ωστόσο εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των διαιτητών, τονίζοντας ότι δεν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους Σέρβους.

Οι δηλώσεις του Πέσιτς

«Είμαι θυμωμένος επειδή δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές», δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας στην μικτή ζώνη, για να προσθέσει στην συνέχεια: «Στην Σερβία έχουμε μία φράση που λέει ότι όποιος χάσει έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένος. Είμαι θυμωμένος επειδή οι διαιτητές δεν μας σεβάστηκαν.

Πρέπει να το πω αυτό, επειδή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου (σ.σ Γιόκιτς) σούταρε 4 βολές σε 37 λεπτά συμμετοχής. Επειδή ο καλύτερος σκόρερ μας (σ.σ Μπογκντάνοβιτς) σούταρε μία βολή σε 32 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι έγιναν περίεργα πράγματα. Δεν μειώνω την νίκη των Αμερικανών, τούς εύχομαι καλή τύχη, αλλά σήμερα έγιναν περίεργα πράγματα».

Ακολούθως ο Πέσιτς τόνισε: «Είμαι ήρεμος. Είμαι περήφανος, αλλά και απογοητευμένος. Δεν μας σεβάστηκαν, όχι σαν μπασκετικό έθνος, αλλά ως ομάδα. Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι αν μείνουν ήσυχοι, αν παλέψουν και δεν μιλήσουν, τότε οι διαιτητές θα τους ανταμείψουν. Δεν το είχαμε αυτό απόψε. Έτσι τελείωσε ένα υπέροχο παιχνίδι».

Κλείνοντας, ο πολύπειρος τεχνικός ανέφερε: «Έχουμε λιγότερο από 48 ώρες πριν παίξουμε για ένα μετάλλιο, οπότε πρέπει να φύγω από την μικτή ζώνη. Πρέπει να πάω στο ξενοδοχείο. Φυσικά είμαι περήφανος για το πώς παίξαμε, ειδικά μετά το ματς με την Αυστραλία που επιστρέψαμε από το -24. Μας κόστισε σε δυνάμεις αυτό, αλλά είδαμε πόσο δυνατοί ήμασταν πνευματικά.

Καταφέραμε να βρεθούμε δύο κατοχές μακριά από την νίκη. Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι περήφανος για αυτό που καταφέραμε, με τα προβλήματα που είχαμε. Ο Μιλουτίνοφ και ο Γιόβιτς είχαν πυρετό εδώ και δύο μέρες. Το ροτέισον μας μίκρυνε, μας έδωσαν ό,τι είχαν. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε, δεν ψάχνω για δικαιολογίες».

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ξεκινάμε για νέες περιπέτειες – Πάμε για ακόμα μεγαλύτερα τρόπαια» (vid)

Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024