Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σηκουάνας: Κοντά σε σωλήνες αποχέτευσης κολυμπούσαν οι αθλητές

Σηκουάνας: Κοντά σε σωλήνες αποχέτευσης κολυμπούσαν οι αθλητές

Ο ποταμος Σηκουάνας συνεχίζει να είναι το αγκάθι των Ολυμπιακών Αγώνων - Υπήρξε πλήθος αντιδράσεων σε ότι αφορά τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να διαγωνιστούν οι αθλητές

Ένα από τα προβλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι είναι ο Σηκουάνας. Ο αγώνας των δέκα χιλιομέτρων των ανδρών πραγματοποιήθηκε στο ποτάμι. Οι αντιδράσεις για την εικόνα του ποταμού, αλλά και για το μέρος που διαγωνίζονται οι αθλητές, συνεχίζονται.

Μάλιστα είναι πολλά τα σχόλια και οι εικόνες που ανεβαίνουν στα social media που δείχνουν την κατάσταση του ποταμιού. Για παράδειγμα σε μία φωτογραφία φαίνονται οι αθλητές να κολυμπούν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης.

Πλήθος αντιδράσεων στο Twitter

Στις παρακάτω αναρτήσεις θα δείτε τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες κολύμπησαν οι αθλητές.

Σηκουάνας: «Ηταν κάτι σιχαμερό»

«Η κολύμβηση στον Σηκουάνα ήταν κάτι σιχαμερό», δήλωσε η τριαθλήτρια από την Ολλανδία Ράχελ Κλάμερ. Συμπληρώνοντας ότι «θα δούμε εάν πάθω κάτι τις επόμενες ημέρες γιατί ήπια πολύ νερό. Το μέρος είναι πανέμορφο, αλλά η διεξαγωγή του αγωνίσματος στον Σηκουάνα δεν είναι σωστή».

Εκτός από τη μόλυνση, η Κλάμερ αλλά και πολλοί άλλοι αθλητές παραπονέθηκαν για τα ισχυρά ρεύματα μέσα στον ποταμό, εξαιτίας τον οποίων υπήρχε έντονη σωματική επαφή μεταξύ των διαγωνιζομένων, που και αυτή με τη σειρά της οδηγούσε σε επιπλέον κατάποση νερού, άρα σε διόγκωση του κινδύνου λοιμώξεων.

Από ότι φαίνεται πηγή αποσταθεροποίησης σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα του Σηκουάνα για την κολύμβηση είναι η ίδια η φύση και η βροχή. Η οποία εξουδετερώνει την ανθρώπινη προσπάθεια για διατήρηση της καθαρότητας των υδάτων. Ο λόγος είναι μια νεροποντή που προκαλεί υπερχείλιση των φρεατίων, με αποτέλεσμα τα ακάθαρτα νερά να αναμειγνύονται με τα όμβρια και όλα μαζί καταλήγουν στο ποτάμι.

Αποσύρθηκαν αθλητές λόγω λοιμώξεων

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι ότι το Βέλγιο αποσύθηκε από τον αγώνα τριάθλου και η Ελβετία αναγκάστηκε να ανακατέψει το ρόστερ της αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τριάθλου στον Σηκουάνα. Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον αγώνα αφού μια από τις αθλήτριές του στο τρίαθλο, η Κλερ Μισέλ, αρρώστησε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του.

Η Βελγίδα αθλήτρια του τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά τη συμμετοχή της στην κολύμβηση που διεξήχθη στον Σηκουάνα αρρώστησε σοβαρά και νοσηλεύεται με λοίμωξη που της προκάλεσε το βακτήριο E. coli. Η κατάσταση της υγείας της Μισέλ επιδεινώθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για τη μόλυνση των νερών του ποταμού. Έτσι, η αποστολή τριάθλου του Βελγίου αποχώρησε από τους Αγώνες.

Sports in

Με μπλούζες Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα, Γκουντούρα και Χριστινάκη ο ΜακΚίσικ (pic)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δημοσίευσε φωτογραφίες με μπλούζες όπου υπάρχουν ισάριθμες μορφές αθλητών και προπονητών που τον έχουν σημαδέψει το φετινό καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024