Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Aυτός ήταν ο τελικός! Ο μυθικός Κάρι και η καρδιά της Σερβίας

Aυτός ήταν ο τελικός! Ο μυθικός Κάρι και η καρδιά της Σερβίας

Το ΗΠΑ-Σερβία, ναι, είναι το έως τώρα παιχνίδι που μένει στην Ιστορία αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ηταν από τα ματς που θα θυμάσαι για πάντα. Στην ταμπέλα έγραφε «ημιτελικός», αλλά ποιος αμφιβάλλει πως είχε γεύση ενός τελικού Ολυμπιακών Αγώνων; Από τη μια πλευρά οι ΗΠΑ, με τα ηχηρά ονόματα και την ίσως καλύτερη ομάδα που κατέβασαν σε τουρνουά τα τελευταία χρόνια.

Όχι ακριβώς dream team, την ονομάζουν team USA, αλλά βλέποντας τα αστέρια δεν αμφιβάλλει το κοινό πως οι προσδοκίες είναι υψηλές. Και από την άλλη, μια Σερβία της σπουδαίας σχολής και των παικτών που κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ. Μάλλον ένας ισχυρός αντίπαλος και κατά πολλούς ο μόνος που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Αμερικάνους στο μπάσκετ. Εκτός, πάλι, αν έχουν διαφορετική άποψη οι Γάλλοι…

Εως τώρα έχουν διεξαχθεί πολλά ματς στο μπάσκετ. Αμέτρητα. Στις κλασικές μάχες μπαίνει εφεξής και το ΗΠΑ-Σερβία 95-91. Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στον τελικό επειδή άντεξαν και αρνήθηκαν να ηττηθούν από την τεράστια Σερβία.

Η παρέα του Γιόκιτς στρίμωξε για παραπάνω από 30’ τους Αμερικάνους, ωστόσο αυτοί με μια καταπληκτική τελευταία περίοδο κατάφεραν να αποδράσουν κρατώντας το εισιτήριο του τελικού. Ποιος ήταν ο κορυφαίος; Ενας παίκτης 36 ετών, που ώρες ώρες …έπαιζε ελαφρώς ειρωνικά με το μασελάκι του, αλλά έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι: ο εκπληκτικός σουτέρ Στεφ Κάρι. Εδωσε μια παράσταση υψηλής κλάσης. Με 36 πόντους και εννέα τρίποντα, μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο απίθανος Στεφ Κάρι

Όταν όλα φαίνονταν χαμένα για τους Αμερικανούς, βγήκε μπροστά μαζί με τον επίσης βετεράνο των παρκέ, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και είπαν «δεν ήρθαμε στο Παρίσι για να παίξουμε στον μικρό τελικό». Ο Κάρι θύμισε μυδράλιο σημειώνοντας 14 πόντους στο πεντάλεπτο, αλλά οι Μπογκντάνοβιτς, Αμπράμοβιτς και Ντόμπριτς ξέσπασαν, κάνοντας τα διάσημα ονόματα των ΗΠΑ να προβληματιστούν.

Οι Σέρβοι σε ένα σόου που θα ζήλευαν και οι Αμερικάνοι, έχτισαν διαφορές(23-31 και 25-42) και κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι έως το 30’. Εβγαζαν κρυφούς άσους οι Βαλκάνιοι με μπροστάρη τον «πολύ» Γιόκιτς και πιστεύοντας βαθιά μέσα τους σε ένα μίνι αθλητικό θαύμα.

Κι όμως, οι ΗΠΑ κατάφεραν να πουν την τελευταία τους λέξη. Ο Εμπίντ φώναζε και μετέδιδε πάθος στους συμπαίκτες του, ο ΛεΜπρόν «περπατούσε» στον αέρα έτσι που έκανε μπασίματα και ο Κάρι έβρισκε στόχο με κάθε δυνατό τρόπο, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί τον σημαντικότερο σουτέρ όλων των εποχών!

Αν αυτός δεν υπήρχε, τώρα η κουβέντα θα γινόταν σε διαφορετική βάση, ενώ οι Σέρβοι στο φινάλε αστόχησαν σε δύο τρίποντα και οι Μίσιτς και Μπογκντάνοβιτς δεν είχαν την ψυχραιμία που θα έπρεπε. Η παρέα του Μιλουτίνοφ αποχώρησε με το κεφάλι χαμηλά, ίσως ένεκα της απογοήτευσης που κυρίευσε τους Σέρβους.

Μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε όταν όλα έδειχναν πως ένας θρίαμβος ήταν τόσο κοντά. Απέραντη, όμως, η καρδιά της Σερβίας. Το κοινό χειροκρότησε τους Σέρβους. Αλλά παράλληλα, έβγαλε το καπέλο στους πολύπειρους άσους των ΗΠΑ που βρήκαν το κουράγιο και τις αντοχές, που ανεξάρτητα με τα χρόνια που βαραίνουν τις πλάτες τους, είπαν «όχι» στον αποκλεισμό.

Το ΗΠΑ-Σερβία, ναι, είναι το έως τώρα παιχνίδι που μένει στην Ιστορία αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων!

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ξεκινάμε για νέες περιπέτειες – Πάμε για ακόμα μεγαλύτερα τρόπαια» (vid)

Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024