Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Απόστολο και τα… πειράματα (vid+pics)

Η σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Απόστολο και τα… πειράματα (vid+pics)

Το τέλος της συνεργασίας του Στέφανου με τον Απόστολο, τα αποτυχημένα πειράματα με τους Ένκβιστ – Φιλιππούση και ο επόμενος προπονητής του.

Viral για λάθος λόγους έγινε ξανά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον συμπατριώτη μας να ξεσπάει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Κέι Νισικόρι (σ.σ ήττα με 0-2) και να διώχνει με άκομψο τρόπο από το box του τον πατέρα του και μέχρι πρότινος προπονητή του, Απόστολο. Ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με τον Στέφανο να δέχεται πολύ έντονη κριτική για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Απόστολο.

Σήμερα, ο Έλληνας τενίστας με μια ανάρτησή του στα social media ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και παράλληλα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Απόστολο, με τον 25χρονο να είναι πλέον σε αναζήτηση νέου προπονητή: Του ανθρώπου που θα τον καθοδηγήσει στο τουρνουά του Σινσινάτι και φυσικά στο US Open.

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητής έχει φτάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας, και μόνο ως πατέρας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πρόσθεσε: «Η συμπεριφορά μου στο γήπεδο ήταν απαράδεκτη. Νιώθω απογοητευμένος που έφτασα σε ένα σημείο που έδειξε μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού μου. Έχασα τον έλεγχο και δεν μπορούσα να δω καθαρά μπροστά μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο συμπατριώτης μας.

Ο Στέφανος χωρίς καμία αμφιβολία οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό όσα έχει καταφέρει στον πατέρα του, Απόστολο.

Οι δύο τους για πολλά χρόνια συνέθεσαν ένα καταπληκτικό δίδυμο, που έκανε όλο τον πλανήτη να… παραμιλάει με τις εμφανίσεις του Τσιτσιπά. Ο συμπατριώτης μας κατέκτησε τίτλους σε μεγάλες διοργανώσεις, έφτασε σε τελικούς Grand Slams, νίκησε τα μεγαλύτερα ονόματα του τένις και καθιερώθηκε στην παγκόσμια ελίτ, παραμένοντας για πάρα πολλά χρόνια μέσα στην κορυφαία δεκάδα της ATP.

Επιτεύγματα, που ήρθαν με την καθοδήγηση του Απόστολου, ο οποίος πάντα ήταν δίπλα στον Στέφανο και τον βοηθούσε με τις γνώσεις του. Μια σχέση πατέρα-γιου, η οποία στην πορεία μετετράπη σε επαγγελματική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια μετάβαση που φέρνει διπλή χαρά, μεγαλύτερη περηφάνια και περισσότερη ενέργεια όταν έρχονται οι επιτυχίες, αλλά και μεγεθύνει τα προβλήματα, τις γκρίνιες και τις κόντρες όταν αρχίζουν οι αποτυχίες.

Μια σχέση αγάπης-μίσους, όπως αυτή του Στέφανου με τον Απόστολο. Μπορεί ο Έλληνας τενίστας να ξέφυγε κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάει όσα του έχει προσφέρει ο πατέρας του και μέχρι πρότινος προπονητής του: Ο άνθρωπος που τον βοήθησε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του και τον μετέτρεψε σε έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο. Ο Στέφανος έχει καταλάβει το λάθος του και πάνω από όλα ξέρει πόσο σημαντικός είναι ο Απόστολος για τον ίδιο.

Φυσικά όχι μόνο αγωνιστικά, πάνω από όλα ως πατέρας του. Ως μέντοράς του. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Στέφανος. «Ο πατέρας μου θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί μου και να είναι εκεί για να με υποστηρίζει και να παρέχει βοήθεια εκτός του γηπέδου, όπως πάντα το ήθελα», έγραψε μεταξύ άλλων.

Οι Ένκβιστ, Φιλιππούσης και το επόμενο κεφάλαιο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος σταματάει τη συνεργασία με τον Απόστολο ή εάν θέλετε καλύτερα κάνει ένα μικρό προπονητικό διάλειμμα από τον πατέρα του.

Εκτός από τον Πάτρικ Μουράτογλου, που είχε ουσιαστικά για πολλά χρόνια ως δεύτερο προπονητή του και ως μέντορά του, ο Έλληνας τενίστας τα προηγούμενα είχε δουλέψει επίσης με τους Τόμας Ένκβιστ και Μαρκ Φιλιππούση. Δύο θρύλους του παρελθόντος.

Τσιτσιπάς – Ένκβιστ

Καμία από τις δύο συνεργασίες, όμως, δεν πήγε καλά, με τον Στέφανο μας να επιστρέφει στην γνωστή πετυχημένη συνταγή του Απόστολου. Ο συμπατριώτης μας είχε δουλέψει με τον Τόμας Ένκβιστ για κάποιους μήνες στην αρχή του 2022 και με τον Μαρκ Φιλιππούση σχεδόν στο αντίστοιχο διάστημα της περσινής σεζόν (2023). Δύο σπουδαίοι άνθρωποι του τένις, οι οποίοι, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν ταίριαξαν με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Τσιτσιπάς – Φιλιππούσης

Ο 25χρονος τώρα βγαίνει ξανά στην αγορά και ψάχνει προπονητή, με τον ίδιο μάλιστα στην ανάρτησή του να τονίζει ότι δεν γνωρίζει ακόμα ποιος θα είναι ο αντί – Απόστολος. «Δεν είμαι σίγουρος ποιος θα αναλάβει τη θέση του. Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα», έγραψε χαρακτηριστικά στο μήνυμά που ανέβασε στα social media ο συμπατριώτης μας.

Ο Στέφανος θα πρέπει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση ενόψει του τουρνουά Masters που θα γίνει στο Σινσινάτι και φυσικά του US Open, το οποίο ξεκινάει στα τέλη Αυγούστου. Το τελευταίο Grand Slam του 2024, ενώ πριν το φινάλε της σεζόν υπάρχουν τα ATP Finals, στα οποία ευελπιστεί να δώσει το «παρών» ο Έλληνας τενίστας.

Sports in

Ισραήλ – Ελλάδα 59-78: «Πάρτι» στην πρεμιέρα του Eurobasket U16

Η Εθνική Παίδων ισοπέδωσε το Ισραήλ με 78-59 και ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Eurobasket U16 του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024