Η ώρα ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 9ης Αυγούστου 1969, όταν τέσσερις σκοτεινές φιγούρες -οι Τεξ Γουάτσον, Σούζαν Άτκινς, Λίντα Κασάμπιαν και Πατρίσια Κρενγουίνκελ- φτάνουν στην οδό 10050 Σιέλο Ντράιβ, στην περιοχή Μπένεντικτ Κάνιον του Λος Άντζελες. Μέσα στο πολυτελές σπίτι βρίσκεται η 26χρονη, 8,5 μηνών έγκυος και σύζυγος του Ρόμαν Πολάνσκι ηθοποιός Σάρον Τέιτ, μαζί με τους φίλους της Τζέι Σέμπρινγκ, Βόιτσεχ Φρικόβσκι και Άμπιγκεϊλ Φόλγκερ, κόρη του εκατομμυριούχου μεγιστάνα του καφέ.Ο γνωστός σκηνοθέτης έλειπε στην Ευρώπη, όπου ετοίμαζε την επόμενη ταινία του.

Ο Τεξ σκαρφαλώνει στην μάντρα της κατοικίας και κόβει την τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι. Στη συνέχεια παίρνει τις Άτκινς και Κρενγουίνκελ και μπαίνει στο σπίτι, ενώ λέει στην Κασάμπιαν να μείνει έξω και να προσέχει να μην έρθει κάποιος. Τα τρία μέλη της Οικογένειας Μάνσον μπαίνουν στην οικία και αυτό που θα ακολουθήσει τα επόμενα λεπτά -και θα μάθει όλος ο κόσμος τις επόμενες ώρες- θα γράψει «το τέλος των sixties», όπως περιέγραψε το μακελειό η συγγραφέας Τζόαν Ντίντιον.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι και η Σάρον Τέιτ.

Το επόμενο πρωί η οικονόμος του σπιτιού Γουίνφρεϊ Τσάμπαν αντίκρισε ένα σοκαριστικό θέαμα: η Τέιτ και οι τρεις φίλοι της κείτονταν νεκροί μέσα σε ένα λουτρό αίματος.

Η 26χρονη ηθοποιός και ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ είχε δολοφονηθεί με 16 μαχαιριές, παρότι τους παρακάλεσε να την κρατήσουν όμηρο τουλάχιστον μέχρι να γεννηθεί το παιδί της. Εξίσου άγριες ήταν οι δολοφονίες των Σέμπρινγκ, Φρικόβσκι και Φόλγκερ, ενώ στην πόρτα του σπιτιού ήταν γραμμένη η λέξη «\Γουρούνι» με το αίμα της Σάρον Τέιτ.

Όταν οι Αρχές θα φτάσουν στον τόπο του εγκλήματος, θα ανακαλύψουν κι ένα ακόμα πτώμα: αυτό του 18χρονου Στίβεν Πάρεντ, φίλου του επιστάτη Γουίλιαμ Γκάρετσον, ο οποίος βρέθηκε τυχαία στον δρόμο της συμμορίας και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα μέσα στο αμάξι του.

Αφιέρωμα του περιοδικού Life για την Οικογένεια Μάνσον.

Οι λεπτομέρειες που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες θα προκαλέσουν πανικό στα καλύτερα σπίτια του Λος Άντζελες και θα γεννηθεί η αίσθηση ότι κανείς δεν είναι ασφαλής. Δύο μήνες αργότερα, οι Αρχές θα συλλάβουν μερικά από τα μέλη της Οικογένειας Μάνσον για κλοπές αυτοκινήτων και σταδιακά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων. Η  Άτκινς που βρισκόταν στη φυλακή, θα παινευτεί για τη δολοφονία της Τέιτ σε έναν συγκρατούμενό της και μια πολύκροτη δίκη θα ξεκινήσει στη Καλιφόρνια.

Αφιέρωμα του περιοδικού Life για την Οικογένεια Μάνσον.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τσαρλς Μάνσον -ο οποίος δεν συμμετείχε σε κάποια από τις εγκληματικές ενέργειες της Οικογένειας- έδωσε εντολή στον Τεξ Γουάτσον να πάρει τις γυναίκες, να μπουν στο σπίτι και «να καταστρέψετε τα πάντα και όποιον βρείτε μπροστά σας, όποιο πιο φρικιαστικά μπορείτε». Το κίνητρο πίσω από τις δολοφονίες (όχι μόνο της Τέτ και των φίλων της, αλλά και των Λένο και Ρόουζμαρι Λαμπιάνκα μια ημέρα μετά) ήταν η έναρξη του Helter Skelter που κύρρητε ο Μάνσον στους οπαδούς του: δηλαδή το τέλος του κόσμου μέσα από αιματηρές φυλετικές συρράξεις.

Αριστερά η Σούζαν Άτκινς κατά την διάρκεια της δίκης. Δεξιά ο Τσαρλς Μάνσον το 1971.

Τον Ιανουάριο του 1971, ο Τσαρλς Μάνσον και τέσσερα μέλη της Οικογένειά του, θα κριθούν ένοχα για τις δολοφονίες Τέιτ –  Λαμπιάνκα και θα καταδικαστούν σε θάνατο. Ωστόσο η ποινή τους θα μετατραπεί σε ισόβια και οι φυλακές Μπέικερσφιλντ στην Καλιφόρνια θα γίνουν το τελευταίο «σπίτι» του ανθρώπου που γέμισε με εφιάλτες τις ΗΠΑ, καθώς εκεί θα αφήσει την τελευταία του πνοή στις 19 Νοεμβρίου 2017.