Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση σε ελληνόκτητο τάνκερ από τους Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση σε ελληνόκτητο τάνκερ από τους Χούθι

Το πλοίο δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη, ενώ μία αντιαρματική ρουκέτα εξερράγη σε κοντινή απόσταση - Δεν υπέστη ζημιές ή καταστροφές, σώα τα μέλη του πληρώματος

Ο πλοίαρχος του πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου Delta Blue ανέφερε σήμερα ότι το πλοίο του δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη, 45 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μόχα της Υεμένης, και ότι μια αντιαρματική ρουκέτα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, ανακοίνωσε νωρίτερα ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO).

Ασφαλές το πλοίο, σώα όλα τα μέλη του πληρώματος

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ελληνόκτητο το πλοίο

Το υπό σημαία Λιβερίας τάνκερ Delta Blue συνεχίζει το ταξίδι του και το πλήρωμά του είναι ασφαλές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του UKMTO. Διαχειρίστρια εταιρεία του εν λόγω δεξαμενόπλοιου είναι η Delta Tankers, με έδρα την Αθήνα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο στοιχεία από τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange Group / LSEG).

Οι επιθέσεις των Χούθι – εξαιτίας των οποίων ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα στην Υεμένη – διαταράσσουν το διεθνές εμπόριο, καθώς πολλές εταιρείες στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική, προκειμένου να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι στα παιχνίδια μας»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα συμπεράσματά του από το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ αλλά και για τους στόχους της ομάδας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024