Νέα πλάνα ήρθαν στο φως από την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ με δράστη τον 20χρονο Τόμας Κρουκς.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου. Ως αποτέλεσμα είχε τον θάνατο ενός 50χρονου θεατή, τον τραυματισμό άλλων δύο. Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο πάνω μέρος του δεξιού αυτιού.

Ο νεαρός δράστης λίγα λεπτά μετά έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών.

«Φοράει γυαλιά, έχει μακριά μαλλιά»

Σύμφωνα με τη New York Post, το καινούριο βίντεο που δημοσιοποιείται για πρώτη φορά, καταγράφηκε από την κάμερα στη στολή του αστυνομικού ο οποίος σκαρφάλωσε πρώτος, με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του, στη στέγη όπου βρισκόταν κουρνιασμένος ο Κρουκς και βρέθηκε αντιμέτωπος με την κάννη του όπλου του.

Στο βίντεο τον βλέπουμε να προσπαθεί να πιαστεί από την οροφή, να βλέπει τον ένοπλο και, μέσα σε μια στιγμή, να πέφτει ξανά στο έδαφος. Στη συνέχεια ο αστυνομικός αρχίζει να τρέχει γύρω από το κτίριο προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους του και να ζητήσει από τον κόσμο να απομακρυνθεί.

«Πριν έρθετε εσείς οι καρ@@@δες εδώ πάνω, σκαρφάλωσα εκεί πάνω σαν ηλίθιος μόνος μου, φίλε»

Λίγα δευτερόλεπτα μετά από αυτή την σκηνή, ο Κρουκς θα άνοιγε πυρ στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ και κατόπιν θα έπεφτε και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το κλιπ αρχικά δεν έχει ήχο, ωστόσο από τα μισά και κάτω ο ήχος επιστρέφει και μπορεί να ακούσει κανείς το χάος που επικρατεί.

«Φοράει γυαλιά, έχει μακριά μαλλιά» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός, περιγράφοντας το σακίδιο του Κρουκς και το τουφέκι AR-15 που κρατούσε. Στον ασύρματο ακούγεται κάποιος να ζητάει ασθενοφόρο.

Δείτε το βίντεο:

«Είναι πάνω στη στέγη»

Μέσα σε λίγη ώρα οι αστυνομικοί περικυκλώνουν το κτίριο, όπου βρισκόταν ο δράστης, το πλησιάζουν και βοηθούν ο ένας τον άλλον να σκαρφαλώσουν στη στέγη.

Ο αστυνομικός που είχε δει πρώτος τον δράστη ζητάει να ανέβει ξανά στην ταράτσα και ο Κρουκς εμφανίζεται στο βίντεο να κείτεται νεκρός στο σημείο όπου είχε στήσει το καρτέρι θανάτου του.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε στραμπουλήξει τον αστράγαλό του κατά την πρώτη του απόπειρα να ελέγξει την ταράτσα, όταν δηλαδή είδε τον ένοπλο να τον σημαδεύει, αφού έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, δεν ήταν εφικτό εκείνη τη στιγμή να πυροβολήσει τον δράστη, αφού χρησιμοποιούσε και τα δυο του χέρια για να τραβήξει το σώμα του πάνω στην στέγη.

Αργότερα στο βίντεο, ο αστυνομικός φαίνεται εξοργισμένος για τις δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών επιβολής του νόμου στον ασύρματο: «Πριν έρθετε εσείς οι καρ@@@δες εδώ πάνω, σκαρφάλωσα εκεί πάνω σαν ηλίθιος μόνος μου, φίλε. Τότε γύρισε, έπεσα και άρχισα να φωνάζω ‘είναι πάνω στη στέγη’. Δεν είμαστε στην ίδια συχνότητα;»