Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τέιλορ Σουίφτ: Σύλληψη Ιρακινού εφήβου για το αποτυχημένο σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της

Τέιλορ Σουίφτ: Σύλληψη Ιρακινού εφήβου για το αποτυχημένο σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της

Ο 18χρονος υπήκοος του Ιράκ φέρεται να είναι στον ίδιο κύκλο με τον βασικό ύποπτο, έναν 19χρονο Αυστριακό - Σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζαν επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Ένας 18χρονος Ιρακινός υπήκοος συνελήφθη στη Βιέννη σε σχέση με τις έρευνες για ένα φερόμενο σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην αυστριακή πρωτεύουσα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Ιρακινός υπήκοος φέρεται να προέρχεται από τον ίδιο κύκλο με τον κύριο ύποπτο, έναν 19χρονο Αυστριακό με ρίζες από τη Βόρεια Μακεδοονία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Αμερικανίδα ποπ σταρ είχε προγραμματίσει συναυλίες στη Βιέννη την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο

Ο κύριος ύποπτος, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σχεδίαζε μια θανατηφόρα επίθεση μεταξύ των περίπου 20.000 θαυμαστών της «Σουίφτ» που επρόκειτο να συγκεντρωθούν έξω από το στάδιο Ernst Happel της Βιέννης.

Ακυρώθηκαν οι συναυλίες

Η Αμερικανίδα ποπ σταρ είχε προγραμματίσει συναυλίες στη Βιέννη την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Και οι τρεις ακυρώθηκαν αργά την Τετάρτη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Δύο άλλοι Αυστριακοί νέοι ηλικίας 17 και 15 ετών συνελήφθησαν την Τετάρτη για την αναφερόμενη συνωμοσία.

Ο 15χρονος αφέθηκε εν τω μεταξύ ελεύθερος και αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Kurier.

Ο Ιρακινός ύποπτος φέρεται να έχει ορκιστεί πίστη στο ISIS στις 6 Αυγούστου, αλλά παραμένει ασαφές αν είχε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επίθεση, ανέφερε η εφημερίδα.

Το προφίλ του 19χρονου

Τη φωτογραφία του βασικού υπόπτου, του 19χρονου Αυστριακού, δημοσίευσε η αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης (08/08). Σύμφωνα με τις αυστριακές Αρχές, πρόκειται για τον 19χρονο Μπεράν Α. (Beran A.)

«Εχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με την βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN) Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ.

Ο βασικός ύποπτος

Μάλιστα, κατά την ανάκρισή του από την αυστριακή αστυνομία φέρεται να δήλωσε ότι σχεδίαζε «να σκοτώσει άπιστους στη Βιέννη».

«Στόχος του ήταν να σκοτωθεί και να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε σήμερα, είτε αύριο, κατά την διάρκεια της συναυλίας», πρόσθεσε.

Sports in

Με μπλούζες Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα, Γκουντούρα και Χριστινάκη ο ΜακΚίσικ (pic)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δημοσίευσε φωτογραφίες με μπλούζες όπου υπάρχουν ισάριθμες μορφές αθλητών και προπονητών που τον έχουν σημαδέψει το φετινό καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024