Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του αεροπλάνου – Έπεσε ανάμεσα σε σπίτια

Βραζιλία: Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του αεροπλάνου – Έπεσε ανάμεσα σε σπίτια

Το αεροπλάνο αρχίζει να στροβιλίζεται και στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά, μαύρος καπνός γεμίζει την περιοχή.

Τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή (9/8) στη Βραζιλία, όπου συνετρίβη αεροπλάνο το οποίο μετέφερε 62 άτομα.

Το δικινητήριο ATR-72 της εταιρείας Voepass, που εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο, συνετρίβη στην πόλη Βινιέντο, με τις αρχές να κάνουν γνωστό ότι τόσο οι 58 ταξιδιώτες όσο και τα 4 μέλη του πληρώματος είναι νεκροί.

Ο ιστότοπος Flightradar24 αναφέρει πως το μοιραίο αεροσκάφος είναι το PS-VPB, 14 ετών που κατασκευάστηκε το 2010. Το τελευταίο σήμα που ελήφθη από αυτό, ήταν περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 60 δευτερολέπτων της πτήσης, ο αναμεταδότης του μετέδιδε την κατακόρυφη πορεία προς το έδαφος χάνοντας ύψος από 8.000 μέχρι 24.000 πόδια το λεπτό.

Συγκλονιστικά βίντεο λίγο πριν τη συντριβή

Σε βίντεο που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η ανεξέλεγκτη περιδίνηση του μοιραίου αεροσκάφος και η συντριβή του στο έδαφος.

Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για το πώς συνέβη το ατύχημα

Όπως φαίνεται, αρχίζει να στροβιλίζεται και στη συνέχεια πέφτει, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά, μαύρος καπνός γεμίζει την περιοχή.

Σημειώνεται πως το αεροπλάνο έπεσε ανάμεσα σε σπίτια αλλά δεν τραυματίστηκαν κάτοικοι από τη σύγκρουση. Μόνο ένα σπίτι υπέστη ζημιές στην κατοικημένη περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

«Η Voepass Linhas Aéreas αναφέρει ατύχημα στην πτήση 2283 – αεροπλάνο PS-VPB, αυτή την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, στην περιοχή Βινιέντο. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Κασκαβέλ με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος, με 58 επιβάτες και 4 άτομα πλήρωμα.

Η Voepass χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να στηρίξει τους εμπλεκόμενους. Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για το πώς συνέβη το ατύχημα ή την τρέχουσα κατάσταση των επιβαινόντων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεφ (pics+vid)

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024