Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Σημείο καμπής οι μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ακροδεξιών

Βρετανία: Σημείο καμπής οι μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ακροδεξιών

Οι μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Βρετανία ανάγκασαν τους ακροδεξιούς είτε να μείνουν σπίτι είτε να κρυφτούν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας

Οι μεγάλες αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Βρετανία την Τετάρτη άλλαξαν το κλίμα στη χώρα που επί μία εβδομάδα σημαδεύτηκε από ρατσιστική βία με ομάδες ακροδεξιών να επιτίθενται σε μουσουλμάνους και πρόσφυγες.

Παρά τις οδηγίες των αρχών αλλά και τις συστάσεις της κυβέρνησης οι πολίτες να φροντίσουν να μην κυκλοφορούν στις περιοχές που οι ακροδεξιοί είχαν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα ακυρώνοντας στην πράξη τις εξαγγελίες των ακροδεξιών για πανεθνικές ρατσιστικές διαδηλώσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις όπου οι ακροδεξιοί κατέβηκαν στον δρόμο, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τη βοήθεια της αστυνομίας

Μεγάλα βρετανικά μέσα, ακόμα και αυτά που κατηγορούνται για ισλαμοφοβικό λόγο, όπως η Daily Mail και η Daily Express, κυκλοφόρησαν με τις φωτογραφίες των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στα πρωτοσέλιδά τους κάνοντας λόγο για νίκη της Βρετανίας απέναντι στις συμμορίες.

Το πρωτοσέλιδο της Daily Express

Σε πολλές περιπτώσεις την Τετάρτη, όπου οι ακροδεξιοί κατέβηκαν στον δρόμο, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Συλλήψεις

Η αστυνομία του Μάντσεστερ και του Μέρσεϊσαϊντ έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες ατόμων που καταζητούνται σε σχέση με τις ταραχές της περασμένης εβδομάδας.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που τα δικαστήρια καταδικάζουν ήδη άτομα που συμμετείχαν στη βία, με ποινές φυλάκισης έως και τριών ετών να έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στη δημοσιότητα τις ακόλουθες εικόνες ατόμων που θέλουν να εντοπίσουν για τις ταραχές στο κέντρο του Μπόλτον στις 4 Αυγούστου.

Βρετανία

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτων για ρατσιστική βία

Η αστυνομία του Merseyside έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες από κάμερες κλειστού κυκλώματος ατόμων που θέλει να εντοπίσει μετά από επεισόδια στο Λίβερπουλ και το Σάουθπορτ.

«Σε όποιον σκοπεύει να προκαλέσει αναταραχή εδώ, έχω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θα σας βρούμε και θα σας φέρουμε ενώπιον των δικαστηρίων», προειδοποίησε ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Paul Speight του Merseyside.

Μια άλλη σειρά εικόνων – μεταξύ των οποίων και ύποπτοι που καταζητούνται για ταραχές έξω από ξενοδοχείο στο Ρόδεραμ – δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα την Πέμπτη.

«Όποιος αναγνωρίζει τα άτομα στις εικόνες παρακαλείται να επικοινωνήσει με την αρμόδια αστυνομική αρχή ή με το CrimeStoppers», αναφέρεται στη δημοσίευση.

Βρετανία

Sports in

Με μπλούζες Βεζένκοφ, Μπαρτζώκα, Γκουντούρα και Χριστινάκη ο ΜακΚίσικ (pic)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δημοσίευσε φωτογραφίες με μπλούζες όπου υπάρχουν ισάριθμες μορφές αθλητών και προπονητών που τον έχουν σημαδέψει το φετινό καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2024