Η Boeing ανακοίνωσε  ότι της ανατέθηκε σύμβαση ύψους 2,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για δύο αεροσκάφη E-7A AEW&C Wedgetail με ταχεία πρωτοτυποποίηση.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη του κύκλου ζωής, την εκπαίδευση και την υποστήριξη του αμερικανικού στόλου E-7A, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Ρόμπερτ «Κέλι» Όρτμπεργ, ο νέος CEO της Boeing βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν Γολγοθά που προήλθε από την προηγούμενη κακοδιαχείρηση της εταιρείας

Τον περασμένο μήνα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Boeing για την προμήθεια αεροσκαφών προειδοποίησης και ελέγχου E-7 Wedgetail. Υποβάθμισε τις ανησυχίες ότι η εσωτερική κρίση της εταιρείας θα έβλαπτε την ικανότητά της να προμηθεύει αεροπλάνα στο Πεντάγωνο.

O νέος CEO της Boeing

Ο Ρόμπερτ «Κέλι» Όρτμπεργ, ο νέος CEO της Boeing βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν Γολγοθά που προήλθε από την προηγούμενη κακοδιαχείρηση της εταιρείας.

Θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πιθανή απεργία των εργαζομένων τον επόμενο μήνα, τη βελτίωση της ποιότητας και σταθεροποίηση της παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών, την ανοικοδόμηση των σχέσεων με τους πελάτες και τις ρυθμιστικές αρχές και τη διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Boeing πάνω από το «junk», όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο 64χρονος Όρτμπεργκ είναι ένας βετεράνος της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και βγαίνει από τη σύνταξη για να αναλάβει τα ηνία της Boeing, ενώ θα ενταχθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Θα λαμβάνει ετήσιο μισθό ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, καθώς και κίνητρα για το επόμενο έτος αξίας 20,5 εκατ. δολαρίων. Φέτος, ο Ortberg θα λάβει 1,25 εκατ. δολάρια σε μετρητά και άλλες αμοιβές αξίας 16 εκατ. δολαρίων.

Η Boeing παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με ένα σύστημα ελέγχου πτήσης που προκάλεσε δύο θανατηφόρες συντριβές του 737 Max και αγωνίζεται να βελτιώσει τις διαδικασίες ασφάλειας και ποιότητας στην παραγωγή μετά την έκρηξη ενός πάνελ πόρτας σε εμπορική πτήση τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΟΤ