Ήταν πριν από λίγες ώρες που ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ένα ντροπιαστικό ξέσπασμα σε βάρος του πατέρα του, προκαλώντας οργισμένα σχόλια για τη στάση και τη συμπεριφορά του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη φραστική επίθεση σε βάρος του πατέρα του Απόστολου ανακοίνωσε μάλιστα το τέλος της συνεργασίας τους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μακροσκελέστατη ανακοίνωση του μέσω στα social media, αναγνώρισε τη λάθος συμπεριφορά του στο τουρνουά του Μόντρεαλ όπου εξύρβισε τον πατέρα του απαιτώντας να αποχωρήσει από το γήπεδο, ωστόσο ανακοίνωσε και το τέλος της συνεργασίας τους.

Η σχέση του διάσημου τενίστα με την οικογένειά του έχει περάσει από διάφορα στάδια, με κάποια από αυτά που διαδραματίστηκαν δημόσια να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τη μητέρα του που έκανε παρέμβαση σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας του εξηγήσεις για τα όσα είχε πει.

Ήταν το 2020 που ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε μια συνέντευξή του είχε ερωτηθεί για το πώς βιώνει ο ίδιος την καθημερινή συναναστροφή με τους γονείς τόσο εντός, όσο και εκτός κορτ, με τον 27χρονο να απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Ειλικρινά, μερικές φορές, με κουράζουν πάρα πολύ με το να είναι συνέχεια μαζί μου. Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι η οικογένειά μου και τους αγαπώ. Δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις με την οικογένεια σου. Μερικές φορές νιώθω ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου εμπλέκονται σε υπερβολικό βαθμό στη ζωή μου, τόσο εκτός όσο και εντός κορτ. Ίσως όχι τόσο πολύ έξω από αυτό, αλλά σίγουρα μέσα σε αυτό. Προσπαθώ συνήθως να μην δίνω μεγάλη προσοχή σε αυτά που λένε. Είναι αρκετά δύσκολο, ειλικρινά. Αλλά τους αγαπώ. Τους αγαπώ. Τους αγαπώ. Πραγματικά δεν ξέρω αν θα είχα πετύχει όλα αυτά μέχρι σήμερα, αν δεν ήταν εκείνοι. Θέλουν το καλύτερο για μένα», είχε πει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απαντά στις ερωτήσεις της μητέρας του

Μετά από αυτή τη συνέντευξη και προφανώς με αφορμή τα λεγόμενά του, δύο μέρες αργότερα σε μια συνέντευξη Τύπου στο τουρνουά του Ντουμπάι, «εισέβαλε» η μητέρα του στη διαδικασία και σε ρόλο ρεπόρτερ έκανε κανονικότατα ερώτηση στον γιο της, θέλοντας έμμεσα να του ζητήσει τον λόγο για όσα είχε πει προ ολίγων ημερών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και απαντούσε γελώντας με τις περισσότερες ερωτήσεις.

«Γεια σου Στεφ. Σε ακολουθώ στη συνέντευξη Τύπου για να σιγουρευτώ ότι γνωρίζω πώς νιώθεις και ποιες είναι οι τοποθετήσεις σου».

«Ω, ναι…».

«Απλά αναρωτιέμαι. Δεν είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις τόσο καλά…».

«Διάβασες τις δηλώσεις που έκανα λίγες μέρες πριν; Για αυτό είναι εδώ, έτσι;».

«Δεν περνάω τόσο χρόνο μαζί σου. Αυτή είναι η ευκαιρία μου. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι, ότι δεν είμαι τόσο σίγουρη αν γνωρίζεις πραγματικά τον αριθμό σπουδαίων αθλητών του τένις, τους οποίους ακολουθούν οι γονείς τους».

«Ναι, γνωρίζω».

«Μπορείς να μου πεις κάποια ονόματα;».

«Γνωρίζω περισσότερες γυναίκες. Στους άντρες δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Ειδικά τώρα δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί, εκτός από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ».

«Γνωρίζεις ότι ο Μάρατ Σάφιν είχε προπονήτρια τη μάνα του;».

«Αλήθεια; Οκ, το επιβεβαιώσαμε».

«Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επίσης είχε προπονήτρια τη μάνα του σε μεγάλο βαθμό».

«Όχι πια».

«Και τώρα επίσης. Είναι πάντα εκεί. Η Μαρτίνα Χίνγκις, Στέφι Γκραφ, Σάντσες-Βικάριο, Καπριάτι και πολλοί άλλοι. Όλοι σπουδαίοι παίκτες».

«Θέλω να μάθω άνδρες. Με τίτλους Grand Slam, που να είναι στο top5».

«Ίσως να γίνεις ο πρώτος».

«Εντάξει, ωραία».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η επίθεση στη μητέρα του

Τον Μάιο του 2023 και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για τα ημιτελικά του Masters της Ρώμης δημιουργήθηκε μια τρομερή ένταση ανάμεσα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και τη μητέρα του. Έπειτα από το χαμένο game που του στέρησε και το πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε έναν πολύ έντονο διάλογο μαζί της.

Ο Έλληνας τενίστας, λόγω και του αντιπάλου του, του Ντανίλ Μεντβέντεφ, που είναι Ρώσος, βγήκε εκτός εαυτού με τη μητέρα του, καθώς του έδινε οδηγίες στα ρώσικα και προφανώς αντιλαμβανόταν και ο αντίπαλος τι γινόταν.

«Μη μιλάς στα ρώσικα. Μη μιλάς. Μίλα στα ελληνικά. Στα ρώσικα μη μιλάς», είπε οργισμένος στη μητέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ εκείνη δεν συνέχισε την ένταση και απλά κουνούσε καταφατικά το κεφάλι της.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, δεν έμεινε εκεί. «Πάω να σερβίρω και μιλάς στα ρώσικα. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα. Μη μιλάς στα ρώσικα». Στη συνέχεια, ωστόσο, ξέφυγε και της είπε: «Μαλ…ένη είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα», είπε στον πατέρα του και κατέληξε: «Αν έχεις τον Θεό σου». Τότε η μητέρα του έδωσε τέλος στην ένταση λέγοντας στα ελληνικά: «Έλα, θα πας μπροστά».

Λίγο αργότερα εκείνη κατέβηκε από τη θέση της, βρέθηκε κοντά στον Στέφανο Τσιτσιπά και του έδωσε οδηγίες. Εκείνος δεν της έδινε σημασία και απευθυνόμενος στον διαιτητή είπε: «Πρέπει να φύγει από το γήπεδο. Δεν μπορώ. Αν συνεχίσω πρέπει να γίνει με τον δικό μου τρόπο. Πρέπει να φύγει από το γήπεδο». Ο διαιτητής τότε είπε στον Στέφανο Τσιτσιπά: «Χρειάζεσαι κάτι που πρέπει να γίνει;». Γύρισε και στη μητέρα του Έλληνα τενίστα, ρώτησε το ίδιο κι αφού λύθηκε το θέμα, ο αγώνας συνεχίστηκε.