Συναγερμό για τις πυρκαγιές εξέπεμψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για τις επόμενες ημέρες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 μποφόρ

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, ανέφερε ενώ ζήτησε να ληφθούν έκτακτα μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση.

Ισχυροί άνεμοι και ξηρασία

«Από αύριο, Κυριακή, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 μποφόρ. Ανομβρία και ξηρασία, και για αυτόν τον λόγο, η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο «κόκκινο», όπως φαίνεται και στον χάρτη.

Έχω ζητήσει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ζητάω από το σύνολο των συμπολιτών μας να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν τεράστια υπευθυνότητα, γιατί θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα».

Ο χάρτης επικινδυνότητας για την Κυριακή 11/8

Πηγή: Πολιτική Προστασία

Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συμβουλεύει τους πολίτες να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες, να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι, να μην αφήνουν τα σκουπίδια στο δάσος, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, και να σέβονται τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.