Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η βιβλιοθήκη των Google Photos είναι «νεκρή»

Η βιβλιοθήκη των Google Photos είναι «νεκρή»

Όλα τα άλμπουμ σας θα βρίσκονται πλέον σε ένα μέρος, καθώς η Google ετοιμάζεται να λανσάρει τη λειτουργία Ask Photos που βασίζεται στο Gemini

Μπορείτε να αποχαιρετήσετε την καρτέλα της βιβλιοθήκης σας στο Google Photos. Ο τεχνολογικός κολοσσός εισάγει έναν νέο προορισμό που ονομάζεται «Συλλογές» και υποτίθεται ότι θα κάνει «την εύρεση περιεχομένου πιο εύκολη από ποτέ».

Οι «Συλλογές» φιλοξενούν όλα τα άλμπουμ σας σε ένα μέρος, όπως τα προσωπικά σας άλμπουμ και εκείνα που έχουν μοιραστεί μαζί σας άλλοι χρήστες, καθώς και νέους φακέλους για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα, έγγραφα και τόπους.

Προπομπός του Gemini

Σύμφωνα με το The Verge, οι αλλαγές γίνονται πιθανότατα για την υποστήριξη του επερχόμενου βοηθού «Ask Photos» της Google που τροφοδοτείται από το Gemini, το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai δήλωσε ότι θα φτάσει κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι.

Η νέα καρτέλα

Η 9to5Google σημειώνει ότι η καρτέλα αναζήτησης έχει επίσης επανασχεδιαστεί, αντικαθιστώντας τα προηγούμενα πλακίδια εικόνων με μια λίστα προτεινόμενων επιλογών όπως Screenshots, Selfies και Menus.

Η προβολή «Συλλογές» -η οποία αντικαθιστά την υπάρχουσα καρτέλα βιβλιοθήκης, αλλά διατηρεί το ίδιο εικονίδιο σε στυλ βιβλιοθήκης- κυκλοφορεί προς το παρόν σε όλους τους χρήστες του Android και του iOS Google Photos, αλλά μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να φτάσει σε όλες τις συσκευές.

Οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στην καρτέλα «Συλλογές» και να πατήσουν στην επιλογή άλμπουμ για να εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών προβολών. Οι φάκελοι για τα «Αγαπημένα» και τον «Κάδο απορριμμάτων» θα εμφανίζονται στην κορυφή, ενώ η Google αναφέρει ότι τα υπόλοιπα δύο πλακίδια «μπορεί να εναλλάσσονται ανάλογα με τα στοιχεία στα οποία πλοηγείστε περισσότερο». Οι κλειδωμένοι φάκελοι των χρηστών δεν θα προτείνονται πλέον στην κορυφή της επιλογής «Συλλογές» μετά από παράπονα σχετικά με την τοποθέτηση.

Μετατόπιση εργαλείων

Ο φάκελος Utilities καταργείται εντελώς, αλλά τα εργαλεία που βρίσκονται κάτω από αυτόν απλώς μετατοπίζονται. Για παράδειγμα, η επιλογή για τη δημιουργία ενός κλειδωμένου φακέλου μπορεί τώρα να βρεθεί με κύλιση στο κάτω μέρος των «Συλλογών».

Οι επιλογές για την εισαγωγή εικόνων και τη δημιουργία άλμπουμ, κολάζ και βίντεο μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας το σύμβολο «+», ενώ πράγματα όπως η απελευθέρωση χώρου στη συσκευή και η διαχείριση πλαισίων φωτογραφιών απαιτούν τώρα να πατήσετε το προφίλ του λογαριασμού σας στο Google Photos.

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεφ (pics+vid)

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024