Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σταφυλέλαιο: Τα οφέλη του στα μαλλιά και το τριχωτό του κεφαλιού

Σταφυλέλαιο: Τα οφέλη του στα μαλλιά και το τριχωτό του κεφαλιού

Ένας ακόμα θησαυρός της φύσης με περιποιητικές ιδιότητες.

Μεταξύ των διαφόρων φυσικών ελαίων που είναι ευεργετικά τόσο για την επιδερμίδα όσο και για τα μαλλιά, το σταφυλέλαιο αποτελεί τελευταία το επίκεντρο της συζήτησης όλων των beauty addicts στο διαδίκτυο. Το έλαιο σταφυλιού, που εξάγεται από τους μικροσκοπικούς, πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά σπόρους των σταφυλιών, αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό ομορφιάς για τα μαλλιά. Όχι πια, όμως, γιατί οι σούπερ ιδιότητές του ξετυλίγονται παρακάτω μία προς μία, για να το εντάξετε επιτέλους κι εσείς στη haircare ρουτίνα σας.

Τι είναι το σταφυλέλαιο

Το έλαιο σταφυλιού είναι ένα υποπροϊόν της διαδικασίας παραγωγής κρασιού και εξάγεται από τους σπόρους του σταφυλιού που έχουν απομείνει.

Τα οφέλη του σταφυλέλαιου στα μαλλιά και το τριχωτό του κεφαλιού

  • Είναι γεμάτο  αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να οδηγήσουν σε οξειδωτικό στρες την επιδερμίδα του κεφαλιού. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των μαλλιών από το πρόωρο γκριζάρισμα, ακόμη και από την τριχόπτωση.
  • Περιέχει βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή και λινολεϊκό οξύ, συστατικά που ευνοούν την υγιή ανάπτυξη και ζωτικότητα των μαλλιών.
  • «Σφραγίζει» την πολύτιμη υγρασία: Εάν μετά το λούσιμο, εφαρμόσετε leave-in conditioner και μετά σταφυλέλαιο, αυτό θα «κλειδώσει» την υγρασία στην τρίχα και θα τη διατηρήσει ενυδατωμένη και υγιή. Προσέξτε μόνο να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα και από τα δύο προϊόντα, για να μην βαρύνουν τα μαλλιά σας.
  • Δε βαραίνει τα μαλλιά: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα έλαιο ως leave-in θεραπεία για τα μαλλιά σας, το έλαιο σταφυλιού είναι ιδανικό – και λεπτόρρευστο. Μερικά πιο παχύρρευστα έλαια μπορεί να είναι ιδανικά για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ή overnight θεραπείες, αλλά ενδεχομένως να αφήσουν υπολείμματα στο τριχωτό. Το σταφυλέλαιο, ωστόσο, είναι ένας αόρατος ενυδατικός παράγοντας.
  • Περιορίζει την πιτυρίδα: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά και τις μαλακτικές ιδιότητές του, όταν χρησιμοποιείται για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να μειώσει την παραγωγή πιτυρίδας διεγείροντας την ανάπτυξη νέων, υγιών κυττάρων.
  • Ανακουφίζει το τριχωτό του κεφαλιού από το ξεφλούδισμα και τον κνησμό. Τα ευεργετικά λιπαρά οξέα και θρεπτικά συστατικά που περιέχει, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη θρέψη και την καταπράϋνση του τριχωτού.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Χάρη στη μεταξένια υφή του, το μαγικό σταφυλέλαιο μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λαμπερά, απαλά κι ενυδατωμένα. Θα το βρείτε σε σαμπουάν, conditioners και προϊόντα styling, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του. Δείτε παρακάτω πώς:

  • Εφαρμόστε το απευθείας στα μαλλιά. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε βρεγμένα μαλλιά και χτενίστε τα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες σας, για να περιορίσετε το φριζάρισμα.
  • Αναμείξτε το με conditioner. Προσθέστε μια πολύ μικρή ποσότητα στο conditioner κατά τη διάρκεια του λουσίματος και χρησιμοποιήστε το έτσι για να πάρετε όλα τα οφέλη του σταφυλέλαιου.
  • Απλώστε το απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Εφαρμόστε λίγες σταγόνες ελαίου σταφυλιού απευθείας στο τριχωτό του κεφαλιού σας και κάντε μασάζ δύο φορές την εβδομάδα, για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσετε έτσι με την ανάπτυξη των μαλλιών.

πηγή: vita.gr

Sports in

Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα: Το UEFA Super Cup ζωνταντά στο MEGA

Το πρώτο μεγάλο ματς της νέας σεζόν έρχεται στο MEGA, την Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 22.00.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024