«Η ομορφιά έχει να κάνει με την ψυχή και η ψυχή δεν γερνάει» απάντησε η Monica Bellucci στη δημοσιογράφο του airmail.news όπου παραχώρησε συνέντευξη πριν λίγες μέρες. H Ιταλίδα ηθοποιός που σπούδασε Νομική, έγινε μοντέλο και έκανε την παγκόσμια showbiz να υποκλίνεται όχι μόνο στην ομορφιά της (αυτό θα ήταν πολύ εύκολο για εκείνη, άλλωστε) αλλά και στο ταλέντο και την προσωπικότητά της, μιλάει συχνά για την ομορφιά της ωριμότητας.

«Μου αρέσει η ιδέα της ομορφιάς ως ένα concept προσωπικής εξέλιξης στη ζωή», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στη Vogue Arabia. «Οι γυναίκες στα 50, τα 60, τα 70 τους είναι ενεργές και γίνονται σημείο αναφοράς για άλλες γυναίκες. Πιστεύω πως το γεγονός ότι σιγά σιγά χάνεται η βιολογική ομορφιά της νεότητας μας δίνει την δυνατότητα να κοιτάξουμε τη ζωή από μια άλλη οπτική. Ίσως αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε το προνόμιο της εμπειρίας και της ωριμότητας», πρόσθεσε.

Η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για την προβολή του υβριδικού φιλμ Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις σε σκηνοθεσία Tom Volf και Γιάννη Δημολίτσα, όπου υποδύεται την diva της όπερας. «Η ομορφιά είναι πάνω από οποιοδήποτε προϊόν», είπε η Bellucci στη συνέντευξή της στο airmail.news. «Να έχεις καλή ενέργεια, να προσπαθείς να βρίσκεις εκείνα που πραγματικά έχουν σημασία στη ζωή και να είσαι χαρούμενη – αυτός είναι ο πιο όμορφος τρόπος να παραμένεις όμορφη», είπε η 59χρονη σταρ απαντώντας σε όσους αναρωτιούνται πώς κάνει τον χρόνο να δουλεύει υπέρ της.

Στην ίδια συνέντευξη, η ηθοποιός μίλησε για το βραδινό της skincare, τις συνήθειες που ακολουθεί πριν κοιμηθεί αλλά και μια ανάμνηση από την Ελλάδα που θα κρατάει για πάντα στην καρδιά της!


Τι ώρα ξεκινάτε να ετοιμάζεστε για ύπνο;

Ανάλογα τη μέρα. Γενικά, δεν πηγαίνω για ύπνο πολύ αργά.

Ποια βήματα ακολουθείτε στο βραδινό σας skincare;

Καθαρίζω την επιδερμίδα μου και απλώνω μια κρέμα νύχτας. Επειδή η επιδερμίδα μου είναι ντελικάτη, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω πολύ ισχυρές συνθέσεις. Μου αρέσουν τα προϊόντα του Dr. Hauschka- είναι πολύ φυσικά, πολύ ελαφριά. Μερικές φορές φοράω μόνο ένα έλαιο προσώπου. Μου αρέσει το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο ή το έλαιο ρυζιού.

Προσθέτετε έξτρα βήματα όταν έχετε γυρίσματα;

Πηγαίνω νωρίς για ύπνο και πίνω πολύ νερό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον ύπνο. Όταν κοιμάσαι καλά, η επιδερμίδα ηρεμεί, τα μάτια δεν πρήζονται. Είναι πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές beauty routines – όπως και το να είσαι χαρούμενη.

Πείτε μας ένα πράγμα που κάνετε οπωσδήποτε πριν τον βραδινό ύπνο

Μου αρέσει να μιλάω με τις κόρες μου. Το βράδυ είναι ιδανικό για συζητήσεις γιατί υπάρχει ηρεμία. Μπορείς να εμβαθύνεις στα πράγματα.

Πώς αποσυμπιέζεστε μετά από μια μεγάλη μέρα με γυρίσματα;

Κάθομαι και σκέφτομαι, αναπνέων. Μου αρέσει να κάνω Pilates, μερικές φορές ένα μασάζ.

Τι πιτζάμες φοράτε;

Λατρεύω τις πιτζάμες. Είναι τόσο όμορφες και θηλυκές. Μου αρέσουν οι βαμβακερές και οι μεταξωτές. Μου αρέσουν ακόμα και οι ροζ πιτζάμες, να πηγαίνω για ύπνο με ένα τόσο γλυκό χρώμα, γιατί με κάνει να έχω καλή διάθεση.

Έχετε ιδιοτροπίες σχετικά με τις συνθήκες στο χώρο που κοιμάστε;

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο κλιματισμός. Είμαι από τη Μεσόγειο. Οπότε προτιμώ να μην είναι πολύ κρύος ο χώρος.

Με το κρεβάτι σας;

Θέλω μόνο ένα μαξιλάρι, πολύ μαλακό. Αγαπώ τα λινά και τα βαμβακερά σεντόνια.

Διαβάζετε πριν κοιμηθείτε;

Αυτές τις μέρες διαβάζω το La Dama di Creta. Είναι ένα υπέροχο βιβλίο.

Πόση ώρα σας παίρνει μέχρι να αποκοιμηθείτε;

Όταν είμαι ήρεμη και χαλαρή, κοιμάμαι αμέσως. Χθες που έφτασα στη Νέα Υόρκη, κοιμήθηκα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Που σας αρέσει περισσότερο να κοιμάστε;

Στο σπίτι μου. Κάποιες φορές χρειάζεται να ταξιδέψω, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Μου αρέσει να ταξιδεύω γιατί το έχω συνηθίσει- κοιμάμαι παντού. Αλλά όποτε είναι εφικτό, θέλω να μένω στο σπίτι μου.

Ποιος είναι ο καλύτερος βραδινός ύπνος που έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Στην Ελλάδα! Περπατούσα στην παραλία με την οικογένειά μου, μετά πιάσαμε την κουβέντα μέχρι αργά και μετά κοιμηθήκαμε. Ήταν μια υπέροχη νύχτα. Όταν έχεις γύρω σου καλούς ανθρώπους, και σε περιβάλλει μια όμορφη ατμόσφαιρα, τότε κοιμάσαι σαν πουλάκι.

Πηγή: Grace