Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Ζελένσκι δηλώνει δημόσια για πρώτη φορά ότι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Ο Ζελένσκι δηλώνει δημόσια για πρώτη φορά ότι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία «αποδεικνύει ότι μπορεί να αποκαταστήσει δικαιοσύνη και να ασκήσει την απαραίτητη πίεση στον επιτιθέμενο»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε δημόσια το βράδυ του Σαββάτου (10/8), για πρώτη φορά, ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, λέγοντας ότι η επιχείρηση είναι μέρος της κίνησης του Κιέβου να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος για πρώτη φορά στην ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση, τόνισε συγκεκριμένα ότι το Κίεβο επιδιώκει να «μετατοπίσει τον πόλεμο» μέσα στη Ρωσία, εν μέσω της εισβολής ουκρανικών στρατευμάτων στο Κουρσκ, που ξεκίνησε την Τρίτη και η οποία δεν είχε μέχρι στιγμής σχολιαστεί από την κυβέρνησή του.

«Σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, ο στρατηγός Σίρσκι (σ.σ. αρχηγός γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων) έδωσε αναφορά για το μέτωπο, για τις ενέργειές μας και τη μετατόπιση του πολέμου στο έδαφος του επιτιθέμενου (…). Η Ουκρανία αποδεικνύει ότι μπορεί να αποκαταστήσει δικαιοσύνη και να ασκήσει την απαραίτητη πίεση στον επιτιθέμενο», διεμήνυσε ο Ζελένσκι στο καθημερινό βραδινό τηλεοπτικό μήνυμά του.

Η στρατηγική του αιφνιδιασμού

Ούτε ο Ουκρανός πρόεδρος ούτε ο στρατός του Κιέβου παρείχαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της προέλασης των ουκρανικών στρατευμάτων στο ρωσικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την περασμένη εβδομάδα, είχε αποφύγει να επιβεβαιώσει ρητώς την επιχείρηση και κάνοντας έμμεσες αναφορές είχε δηλώσει πως ο ουκρανικός στρατός μπορεί «να αιφνιδιάζει» και να πετυχαίνει αποτελέσματα και πως η «Ρωσία έφερε τον πόλεμο στη γη μας και θα πρέπει να αισθανθεί τι έχει κάνει».

Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα πως άρχισε να διεξάγεται «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» σε τρεις περιφέρειες οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία, μερικές ημέρες μετά τη μεγαλύτερη εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων στην επικράτειά της από το ξέσπασμα του πολέμου.

Περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία στη περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ελλάδα – Κροατία 77-63: Δύο στα δύο για την Εθνική στο Eurobasket U16

Η Εθνική ομάδα έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο της στο Eurobasket U16 καθώς επικράτησε άνετα με 77-63 της Κροατίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024