Ο Φίλιπ Πετρούσεφ αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης με την εθνική Σερβίας, μετά από την άνετη νίκη των «Πλάβι» επί της Γερμανίας στον μικρό τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σχολίασε τη σημασία του μεταλλίου για την εθνική ομάδα της χώρας του και μίλησε για το μέλλον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φίλιπ Πετρούσεφ:

«Το αξίζαμε το μετάλλιο. Ακόμα νιώθουμε στεναχωρημένοι για την ευκαιρία που είχαμε προχθές, μετά από το καλύτερο, ίσως, παιχνίδι του τουρνουά. Δεν είχαμε τύχη, κάτι μας έλειπε. Θα μπορούσαμε να είμαστε στον τελικό, αλλά ξέραμε ότι τουλάχιστον αξίζαμε το μετάλλιο.

Το μυστικό ήταν ο χαρακτήρας. Παλέψαμε, δουλέψαμε ο ένας για τον άλλον. Νοιαζόμασταν και προστατεύαμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε πολύ ταλέντο και στην επίθεση και στην άμυνα. Έχουμε μοιραστεί πολύ χρόνο όλοι μαζί στο γήπεδο, παλεύουμε ο ένας για τον άλλο και για αυτό η ατμόσφαιρα είναι τόσο καλή.

Αυτό το μετάλλιο σημαίνει τα πάντα για εμάς και για τους φιλάθλους και για τους υποστηρικτές μας, ειδικά μετά από την ήττα μας στον ημιτελικό. Όλοι μας υποστήριζαν και ελπίζω να μην ήταν το τελευταίο τουρνουά που βρισκόμαστε μεταξύ μας. Ελπίζω να έχουμε και κάτι περισσότερο μαζί, στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το αν άξιζαν κάτι παραπάνω με τις ΗΠΑ: «Σίγουρα αξίζαμε κάτι παραπάνω απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά ο Θεός βλέπει τα πάντα και ίσως να τα καταφέρουμε μια ημέρα».

Για το μέλλον του στην επόμενη σεζόν: «Θα δούμε. Τώρα απολαμβάνω τις στιγμές και θα δούμε».