Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Άρης Λεμεσού – Ολυμπιακός 2-4: Νέο σόου από τον Βέλντε – Έτοιμοι για την πρεμιέρα οι Ερυθρόλευκοι

Άρης Λεμεσού – Ολυμπιακός 2-4: Νέο σόου από τον Βέλντε – Έτοιμοι για την πρεμιέρα οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη Λεμεσού με 4-2 - Εντυπωσιακός ο Νορβηγός, που σκόραρε για μια ακόμα φορά – Γκολάρα από τον Μπακούλα – Άμπι και Μπιέλ τα άλλα δύο.

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης της Super League (σ.σ εκτός έδρας με τον Βόλο στις 17/8 – 20:00). Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και επικράτησαν του Άρη Λεμεσού με 4-2, σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Τα τέρματα για τους Πειραιώτες πέτυχαν οι Άμπι (16’), Βέλντε (21’), Μπιέλ (23’) και Μπακούλας (89’), με τους Ερυθρόλευκους να έχουν ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα.

Ο Νορβηγός εξτρέμ σκόραρε σε ένα ακόμα φιλικό και έδειξε σε μια ακόμα αναμέτρηση ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός πλέον παίρνει τον δρόμο της επιστροφής, με τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του να μπαίνουν στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες και να πετυχαίνει τρία γκολ. Στο 11’ ο Μπιέλ έβγαλε τον Βέλντε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Άρη Λεμεσού, ο Νορβηγός εξτρέμ σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Άμπι. Ο Βέλντε εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Ντόι πήρε την κεφαλιά και ο Άμπι από κοντά έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Στο 21’ οι Πειραιώτες σκόραραν ξανά, αυτή τη φορά με τον Βέλντε. Ο Ντόι έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Νορβηγό, με τον εξτρέμ του Ολυμπιακού να αδειάζει τον αντίπαλό του και να εκτελεί τον Σωφρονίου για το 2-0.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 23’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Μετά από λάθος συνεννόηση του Γιάγκο με τον Σωφρονίου, ο Παπακανέλλος έκλεψε και ο Μπιέλ σε κενή εστία σκόραρε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στο αποψινό παιχνίδι. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Άμπι, αλλά η κεφαλιά του Βρετανού σέντερ μπακ έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τον Άρη Λεμεσού και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο έχοντας σκοράρει τρία γκολ.

Ακυρώθηκε γκολ του Γιάρεμτσουκ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Αναγνωστόπουλο να παίρνει τη θέση του Πασχαλάκη. Στο 55’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Γιάρεμτσουκ, μετά από ωραίο γύρισμα του Ροντινέι, αλλά το γκολ των Πειραιωτών ακυρώθηκε για οφσάιντ του Παπακανέλλου, ο οποίος σύμφωνα με τον διαιτητή, επηρέαζε το οπτικό πεδίο του αντιπάλου τερματοφύλακα. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μπακούλα και Στάμενιτς να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Βέλντε και Ντόι.

Πρώτη για Ελ Κααμπί

Στο 71’ ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο χορτάρι και τον Ελ Κααμπί, με τον Μαροκινό να παίρνει τη θέση του Γιάρεμτσουκ και να πραγματοποιεί την πρώτη του συμμετοχή για τη φετινή σεζόν. Μαζί με τον Αφρικανό επιθετικό μπήκαν στο παιχνίδι και ο Κουτσίδης με τον Μασούρα αντί των Παπακανέλλου και Μπιανκόν.

Μείωσε ο Άρης Λεμεσού

Στο 78’ ο Άρης Λεμεσού μείωσε σε 3-1 με τον Μπένγκστον, μετά από γύρισμα του Σεμέδο. Έξι λεπτά αργότερα η κυπριακή ομάδα πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Σάβο για το 2-3.

Γκολάρα από τον Μπακούλα!

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός σκόραρε για τέταρτη φορά, με τον Φάνη Μπακούλα. Ο νεαρός άσος με φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη Λεμεσού και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Σωφρονίου (60′ Άλβες), Γιάγκο, Ουρόσεβιτς (60′ Σεμέντο), Μουσούντα (60′ Μποάκι), Κορέια (60′ Μπένγκτσον ), Νίκολιτς (60′ Λουκουμπάρ), Στρούσκι (60′ Σαρφό), Μαγιαμπέλα (60′ Σανέ), Μοντνόρ (60′ Μάτσικ, 80′ Κοβάσεφ), Κβιλιτάια (60′ Γκομίς), Κοκόριν (60′ Σαβό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης (46′ Αναγνωστόπουλος), Ρόντινεϊ, Μπιανκόν (71′ Κουτσίδης), Άμπι, Ορτέγκα, Ντόη (63′ Στάμενιτς), Μουζακίτης, Παπακανέλλος (71′ Μασούρας), Μπιέλ, Βέλντε (63′ Μπακούλας), Γιάρεμτσουκ (71′ Ελ Κααμπί)

Sports in

Ελλάδα – Κροατία 77-63: Δύο στα δύο για την Εθνική στο Eurobasket U16

Η Εθνική ομάδα έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο της στο Eurobasket U16 καθώς επικράτησε άνετα με 77-63 της Κροατίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024