Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το «θρίλερ» και τον πρώτο τίτλο της σεζόν (7-6 πέν, 1-1 κ.δ.)
Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 82′, η Σίτι ισοφάρισε στο 89′ και μετά από μία συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι οι «σίτιζενς» κατέκτησαν το Community Shield στο «Γουέμπλεϊ» (7-6 πέν, 1-1 κ.δ.)
Τελικός… γκραν γκινιόλ! Ο αγώνας που έκρινε την πρώτη κούπα της σεζόν 2024/25 στην Αγγλία (Community Shield) τα είχε όλα και εν τέλει βρήκε νικήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 0-0 μέχρι το 82′, 1-1 η κανονική διάρκεια με γκολ στο 82′ και το 89′ και επικράτηση των «πολιτών» στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 7-6!
Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι ήταν καλύτερη και είχε τον έλεγχο του ματς. Στο 21’ ο Χάαλαντ δεν έκανε καλή προσπάθεια από κοντά και στο 22’ ο Μπομπ έκανε φοβερή ενέργεια και σουτ από δεξιά αλλά αστόχησε για λίγο. Στο 44’ ο Ντοκού έκανε ένα συρτό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Νταλότ και πέρασε ελάχιστα έξω.
Η Γιουνάιτεντ μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και στο 54′ ο Φερνάντες σκόραρε με όμορφο πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η υπεροχή της Γιουνάιτεντ καρποφόρησε στο 82’. Ο Γκαρνάτσο συνέκλινε από δεξιά και πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0.
Ωστόσο, στο 89’ ο Μπομπ με όμορφη ενέργεια και σέντρα από δεξιά βρήκε τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε τον τελικό στα πέναλτι.
Εκεί η Σίτι ήταν πιο ψύχραιμη, οι Σάντσο, Έβανς ήταν μοιραίοι καθώς αστόχησαν στα δικά τους πέναλτι και με 7-6 ο πρώτος τίτλος κατέληξε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Απίστευτα επεισόδια στη Λισαβόνα πριν από ντέρμπι Μπενφίκα - Σπόρτινγκ στο futsal, με την πορτογαλική Αστυνομία να προχωρά σε Σε 124 συλλήψεις - Ένας οπαδός τραυματίας.
Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Γερμανία για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν, έτοιμος να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη για να φτάσει στην ανατροπή, όπως ανέφερε στο μήνυμά του ο Ροντινέι.
Ασταμάτητοι οι Ντιτρόιτ Πίστονς, νίκησαν και μέσα στη Νέα Υόρκη τους Νικς με 126-111, με τον Κέιντ Κάνιγχαμ, να βάζει 42 πόντους. - Όλα τα αποτελέσματα του NBA.