Τελικός… γκραν γκινιόλ! Ο αγώνας που έκρινε την πρώτη κούπα της σεζόν 2024/25 στην Αγγλία (Community Shield) τα είχε όλα και εν τέλει βρήκε νικήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 0-0 μέχρι το 82′, 1-1 η κανονική διάρκεια με γκολ στο 82′ και το 89′ και επικράτηση των «πολιτών» στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 7-6!

Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι ήταν καλύτερη και είχε τον έλεγχο του ματς. Στο 21’ ο Χάαλαντ δεν έκανε καλή προσπάθεια από κοντά και στο 22’ ο Μπομπ έκανε φοβερή ενέργεια και σουτ από δεξιά αλλά αστόχησε για λίγο. Στο 44’ ο Ντοκού έκανε ένα συρτό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Νταλότ και πέρασε ελάχιστα έξω.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και στο 54′ ο Φερνάντες σκόραρε με όμορφο πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η υπεροχή της Γιουνάιτεντ καρποφόρησε στο 82’. Ο Γκαρνάτσο συνέκλινε από δεξιά και πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0.

Ωστόσο, στο 89’ ο Μπομπ με όμορφη ενέργεια και σέντρα από δεξιά βρήκε τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε τον τελικό στα πέναλτι.

Εκεί η Σίτι ήταν πιο ψύχραιμη, οι Σάντσο, Έβανς ήταν μοιραίοι καθώς αστόχησαν στα δικά τους πέναλτι και με 7-6 ο πρώτος τίτλος κατέληξε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Οι συνθέσεις:

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ονάνα, Μαγκουάιρ (58’ Κόλιερ), Μαρτίνες, Έβανς, Νταλότ, Κασεμίρο, Μέινου (58’ Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Μάουντ (58’ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ (83’ Σάντσο), Ντιαλό (58’ Πελίστρι).

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ (90’ Ακέ), Κόβατσιτς, Ο’Ράιλι (63’ Νούνες), ΜακΑτί (80’ Μπερνάρντο Σίλβα), Μπομπ (90’ Ντε Μπρόινε), Ντοκού (63’ Σαβίνιο), Χάαλαντ.