Ο 25χρονος αθλητής του Ολυμπιακού Εμμανουήλ Καραλής θα είναι ο σημαιοφόρος στην παρέλαση της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (11/8) στο Παρίσι.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ επελέγη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ύστερα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παρίσι, με άλμα στα 5,90 μ.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί να κρατήσει την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Θυμίζουμε πως στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Παρισιού σημαιοφόροι ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Με αθλήτρια του στίβου άνοιξε η παρέλαση στην τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αθλητής στίβου θα κρατά την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης. Μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) που άνοιξαν την πλωτή παρέλαση στις 26 Αυγούστου, ο Εμμανουήλ Καραλής επιλέχτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να κρατήσει τη γαλανόλευκη το βράδυ της 11ης Αυγούστου στο πέσιμο της αυλαίας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι».

Νωρίτερα, ο Εμμανουήλ Καραλής είχε -επί της ουσίας- γνωστοποιήσει μέσω Instagram πως θα είναι εκείνος ο σημαιοφόρος της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σε μια σειρά φωτογραφικών που δημοσίευσε από το Παρίσι, φαίνεται και ένα print screen από συνομιλία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Καραλής λέει στον Αντετοκούνμπο: «Μάντεψε ποιος θα πάρει τη σημαία στην τελετή λήξης», με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να του απαντά: «Κάνεις πλάκα, συγχαρητήρια!».

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το επιτυχημένο άλμα του Εμμανουήλ Καραλή στα 5,86 μ., που το πραγματοποίησε στις 18 Φεβρουαρίου 2023 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου.

Στις 20 Ιουνίου 2024, σε αγώνες στο Μπίντγκοστς της Πολωνίας, ο Καραλής με άλμα στα 5,92 μ. κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε με 5,91 μ. ο Κώστας Φιλιππίδης από τις 4 Ιουλίου 2015. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος, ο Καραλής κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, με άλμα στα 5,93 μ.