Ο απίστευτος Παναγιώτης Γκιώνης το έβαλε στόχο όπως φαίνεται να γράψει ιστορία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έφτασε μέχρι τη φάση των 32, έκανε γνωστό μέσα από μια ανάρτησή του στα social media, πως είναι έτοιμος για την πρόκληση του Λος Άντζελες. Αν όντως συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα του 2028, ο Γκιώνης θα είναι 48 ετών και θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς θα γίνει ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέχρι τώρα συγκατοικεί στην κορυφή με τους Τάσο Μπουντούρη, Άγη Κασούμη και Ευαγγελία Ψάρρα με έξι παρουσίες.

Η ανάρτηση του Γκιώνη:

«Η 6η μου συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ολοκληρωθεί! Μετά από τόσους τραυματισμούς που πέρασα από το Τόκιο μέχρι το Παρίσι η πρόκριση μου και μόνο, για μένα αποτελεί μια τεράστια επιτυχία! Οι στιγμές που έζησα κατά τη διάρκεια των αγώνων ήταν μοναδικές, έντονες, όμορφες και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου!

Νιώθω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να ευχαριστήσω όσους ήτανε δίπλα μου, με στηρίξανε και με βοηθήσανε σε αυτό το δύσκολο αλλά και υπέροχο ταξίδι!

Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που πάντα είναι διπλά μου και στις χαρές και στις λύπες και ποτέ δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στις αποφάσεις μου!

Ο προπονητής μου είναι ο άνθρωπος που ακόμα και όταν περνούσα δύσκολες καταστάσεις, είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω αποτυχιών στα τουρνουά, δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στην πρόκριση και πάντα με βοηθούσε να σηκωθώ όσες φορές και να έπεφτα και θεωρώ ότι αυτή η πρόκριση έχει την υπογραφή του!!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή μου στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, Μιχάλη Τομαρά, που συνεργαζόμαστε από το 2016 και ακόμα μέχρι και σήμερα με κρατάει σε εξαιρετική κατάσταση!

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος που με βοήθησε στο κομμάτι της προπόνησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και όλους τους συμπαίκτες μου στην Εθνική !

Φυσικά την Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που πάντα είναι δίπλα και σε μένα και σε όλους τους αθλητές παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που συναντάει όλα αυτά τα χρόνια!

Την ΕΟΕ που πάντα είναι δίπλα σε όλους τους αθλητές!! Το ιατρικό μου team που έκανε τα πάντα για να ξεπεράσω τον σοβαρό τραυματισμό που είχα στον αχίλλειο!

Τον γιατρό μου, Γιάννη Χριστογιάννη, τον φυσιοθεραπευτή μου, Δημήτρη Σκορδή, και την κυρία Τζούλια, φυσιοθεραπεύτρια του ΣΕΦ!!

Το ταξίδι για Λος Άντζελες σιγά-σιγά ξεκινάει».