Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» στην πυγμαχία γυναικών η Κελίφ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» στην πυγμαχία γυναικών η Κελίφ

Η 25χρονη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Αλγερινή μποξέρ που κατακτά το χρυσό μετάλλιο. 

Η Ιμάν Κελίφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στην πυγμαχία γυναικών και συγκεκριμένα στην κατηγορία των 66 κιλών.

Η 25χρονη επικράτησε της Κινέζας Λου-Γιανγκ με 5-0 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Αλγερινή μποξέρ που κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά τα μετάλλια:

ΧΡΥΣΟ: Ιμάνε Κέλιφ (Αλγερία)
ΑΣΗΜΕΝΙΟ: Λιου Γιανγκ (Κίνα)
ΧΑΛΚΙΝΟ: Τσιν Νιεν Τσεν (Ταϊπέι)
ΧΑΛΚΙΝΟ: Οσίν Ντερίεβ (Βέλγιο)

Από την 5η θέση στην κορυφή του κόσμου

Σημειώνεται, ότι πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο η Κελίφ είχε κατακτήσει την 5η θέση στην πυγμαχία γυναικών.

Η νεαρή μποξέρ έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας ατελείωτης διαμάχης απόψεων αναφορικά με το φύλο της και το κατά πόσο είναι ορθό και δίκαιο να αγωνίζεται στην κατηγορία των γυναικών.

Η ιστορία ξεκινά από τον αποκλεισμό της ίδιας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας του 2023, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απέτυχε σε ορισμένα τεστ καταλληλότητας φύλου, ωστόσο της επιτράπηκε να δώσει κανονικά το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγες ημέρες πριν, παγιδευμένη σε μια δίνη των μέσων ενημέρωσης από την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά πυγμαχίας της, η Ιμάνι Κελίφ, «έσπασε» τη σιωπή της και έδωσε συνέντευξη στο SNTV.

«Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου μετά τη θύελλα που είχαν προκαλέσει οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης και τη νίκη. Υπήρχε τεράστια χαρά, αλλά και μεγάλος συναισθηματικός αντίκτυπος, γιατί αυτό που έγινε έπληξε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε η Κελίφ.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους ανθρώπους του κόσμου «να σεβαστούν τις αρχές του Ολυμπιακού Χάρτη και να αποφύγουν την παρενόχληση των αθλητών. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να καταστρέψει άτομα και να διχάσει τους ανθρώπους. Αυτή είναι η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου: γιατί τώρα όλο αυτό; Παραμένω συγκεντρωμένη στον αγώνα μου και αυτά τα εμπόδια μου δίνουν τη δύναμη να προχωρήσω και να κερδίσω. Η οικογένειά μου είναι πολύ ανήσυχη, αλλά ο στόχος μου είναι να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο, η καλύτερη απάντηση σε αυτή την κατάσταση».

Sports in

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεφ (pics+vid)

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024