Η Σερβία ήταν η νικήτρια του μικρού τελικού του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, φτάνοντας στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ο τεχνικός των «πλάβι», Σβέτισλαβ Πέσιτς, του οποίου το συμβόλαιο με την Εθνική ομάδα φτάνει στο τέλος του, στις δηλώσεις του μετά το ματς ανέφερε ότι ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο για το μέλλον του.

«Δεν έχω πλάνα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, δεν ξέρω τι θέλω να κάνω τις επόμενες ημέρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις του Πέσιτς:

«Τώρα είναι ώρα να πανηγυρίσουμε αυτή τη μεγάλη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο. Δεν έχω πλάνα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, δεν ξέρω τι θέλω να κάνω τις επόμενες ημέρες. Να είμαι με την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να πανηγυρίσω. Να πάω διακοπές. Δεν ξέρω, πραγματικά.

Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω το σέρβικο μπάσκετ. Και σήμερα, μπορεί να μην έχουμε το δικό μας εθνικό πρωτάθλημα, παρόλο που το μπάσκετ στη Σερβία είναι το πιο σημαντικό σπορ. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε το πως θα αναπτύξουμε το μπάσκετ μας. Ποιος θα είναι είναι ο προπονητής και τις υπόλοιπες λειτουργίες; Δεν ξέρω. Τώρα το σημαντικό είναι να αναλύσουμε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ετοιμαστούμε για το Λος Άντζελες του 2028».