Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κλοντίν Λονζέ: Σκότωσε τον Ολυμπιονίκη σύντροφό της και πέρασε μόνο 30 μέρες στη φυλακή

Κλοντίν Λονζέ: Σκότωσε τον Ολυμπιονίκη σύντροφό της και πέρασε μόνο 30 μέρες στη φυλακή

Η τραγουδίστρια Κλοντίν Λονζέ έκλεψε τις καρδιές πολλών ανδρών μέχρι που σκότωσε έναν Ολυμπιονίκη.

Η Κλοντίν Λονζέ εγκατέλειψε τη Γαλλία για να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο τη δεκαετία του 1960.

Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε αφού η Κλοντίν έγινε τραγουδίστρια και ηθοποιός. Όλα αυτά βέβαια, έως το 1976, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του εραστή της, του θρύλου του σκι και Ολυμπιονίκη Spider Sabich.

Όλα έγιναν μετά από ένα τσακωμό του ζευγαριού καθώς η Κλοντίν του είχε απαγορεύσει να παρευρεθεί σε ένα πάρτι.

Ωστόσο, δεν ήταν η δολοφονία που συγκλόνισε πραγματικά το έθνος αλλά η έκβαση της δίκης της.

Ποια είναι η Κλοντίν

Γεννημένη στις 29 Ιανουαρίου 1942 στο Παρίσι της Γαλλίας, η Κλοντίν ονειρευόταν να γίνει καλλιτέχνης από μικρή ηλικία.

Ξεκίνησε να δουλεύει ως χορεύτρια μέχρι το 1961, όπου γνώρισε τον κροίσο Άντι Γουίλιαμς. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1961 στο Λος Άντζελες.

Ο Γουίλιαμς ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος είχε τη δική του τηλεοπτική εκπομπή και τοκ σόου, το βραβευμένο με Emmy «The Andy Williams Show».

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά μαζί και η Κλοντίν έγινε και η ίδια καλλιτέχνης, ενώ εμφανίστηκε στην εκπομπή του συζύγου της και έγινε φίλη με ανθρώπους όπως ο Ρόμπερτ Κένεντι και η σύζυγός του.

Η Κλοντίν μάλιστα, ήταν παρών στο ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες όταν ο Κένεντι δολοφονήθηκε το 1968 καθώς είχαν προγραμματίσει να δειπνήσουν.

Το 1970 η Κλοντίν και Άντι θα χωρίσουν. Το 1972 θα γνωρίσει τον Αμερικανό Vladimir «Spider» Sabich της αμερικανικής ομάδας σκι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Ο Vladimir αγωνίστηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 και ήταν πρωταθλητής επαγγελματικών αγώνων σκι το 1971 και το 1972.

Η δολοφονία του αθλητή

Το ζευγάρι ήρθε τόσο κοντά που η Κλοντίν αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Άσπεν του Κολοράντο με τα παιδιά της για να μείνει με τον νέο εραστή της. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο, η σχέση διαλύθηκε, αφού ο Βλαντιμίρ βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος και ένα όπλο εθεάθη πάνω στην Κλοντίν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα έγιναν μετά από ένα τσακωμό του ζευγαριού καθώς η Κλοντίν του είχε απαγορεύσει να παρευρεθεί σε ένα πάρτι.

Στις 21 Μαρτίου 1976, ο Sabich επέστρεψε στο σπίτι του μετά από σκι στις πίστες του Άσπεν και γδύθηκε μέχρι το εσώρουχό του με σκοπό να κάνει ένα ντους.

Η Κλοντίν μπήκε μέσα με ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε στο στομάχι. Κλήθηκε ασθενοφόρο και όταν η αστυνομία έφτασε, βρήκε τον Sabich πεσμένο και σχεδόν νεκρό. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Κλοντίν ισχυρίστηκε ότι το πιστόλι είχε εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος καθώς ο Sabich της μάθαινε πώς να το χρησιμοποιεί, αλλά αυτό το άλλοθι φάνηκε αμφίβολο στις αρχές.

Ο πρώην σύζυγός της έσπευσε στο πλευρό της για υποστήριξη, ενώ η πόλη άρχισε να στρέφεται εναντίον της. Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία της στην κηδεία του Sabich στο Placerville της Καλιφόρνια.

Η δίκη και η ετυμηγορία

Οι φίλοι του Sabich ανέφεραν στη δίκη πως ο Ολυμπιονίκης είχε σκοπό να χωρίσει την τραγουδίστρια.

Πράγματι, στο ημερολόγιο της βρέθηκε μία καταχώρηση στην οποία αναγραφόταν πως ο Sabich θα πήγαινε σε ένα πάρτι μόνος του εκείνη την ημέρα, κάτι που δεν άρεσε στην Κλοντίν.

Ωστόσο εκείνη υποστήριξε στο εδώλιο:

«Πήρα το όπλο και κατευθύνθηκα προς το μπάνιο, λέγοντας στον Spider: ‘Θα ήθελα να μου πεις για αυτό το όπλο’. Συνέχισα να περπατάω και είχα το όπλο στο χέρι μου ώσπου εκπυρσοκρότησε».

Ένας μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ότι ο μηχανισμός ασφαλείας του όπλου ήταν ελαττωματικός και ότι ο μηχανισμός πυροδότησης ήταν πιο λιπαρός από ό,τι θα έπρεπε. Αυτοί οι παράγοντες καθιστούσαν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να εκπυρσοκρότησε το όπλο κατά λάθος.

Η εισαγγελία, εν τω μεταξύ, δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει μια ισχυρή υπόθεση εξαιτίας της σωρείας λαθών που έγιναν. Το όπλο και το ημερολόγιο δεν δόθηκαν για εξέταση στο δικαστήριο ενώ δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία το γεγονός πως η Κλοντίν είχε καταναλώσει κοκαΐνη τη συγκεκριμένη ημέρα.

Μετά την τετραήμερη δίκη, οι ένορκοι συζήτησαν για λίγες ώρες προτού την κρίνουν ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών της επιλογής της και πρόστιμο 250 δολαρίων.

Η Κλοντίν παντρεύτηκε λίγο αργότερα τον δικηγόρο της Ρον Όστιν, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι εξακολουθεί να ζει μαζί στο Άσπεν, όχι μακριά από το σημείο όπου σκοτώθηκε ο Vladimir Sabich.

Sports in

Ελλάδα – Κροατία 77-63: Δύο στα δύο για την Εθνική στο Eurobasket U16

Η Εθνική ομάδα έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο της στο Eurobasket U16 καθώς επικράτησε άνετα με 77-63 της Κροατίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024