Το αιματηρό χτύπημα του Ισραήλ στο σχολείο αλ Τάμπιν στην πόλη της Γάζας αποτελεί ένα από τα πλέον θανατηφόρα από την αρχή του πολέμου και τουλάχιστον το 14ο από τις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΜΜΕ  οι νεκροί, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα, ξεπερνούν τους 100 ενώ το Ισραήλ υποστήριξε, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ότι ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι στόχος ήταν μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, δηλώνοντας ότι είχε πληροφορίες ότι υπήρχαν τουλάχιστον 20 που δρούσαν μέσα στο σχολείο.

 Το Ισραήλ στερείται της πολιτικής βούλησης για να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, λέει η Αίγυπτος

Η επίθεση έρχεται την ώρα που γίνεται προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο να καλούν Ισραήλ και Χαμάς να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 15 Αυγούστου.

Επικίνδυνη κλιμάκωση

«Η σφαγή στο σχολείο αλ Τάμπιν, στο κεντρικό τμήμα της πόλης της Γάζας, είναι φρικτό έγκλημα» και σηματοδοτεί «επικίνδυνη κλιμάκωση», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Ο βομβαρδισμός στοχοποίησε νωρίς το πρωί «σχολείο γεμάτο κόσμο, όπου έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο των Βαπτιστών στην πόλη της Γάζας, ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Γάζας Μαχμούντ Μπασάλ έκανε λόγο για επανειλημμένα πλήγματα. Είχαν στόχο «δυο ορόφους του κορανικού σχολείου ατ Τάμπιν και το (παρακείμενο) τζαμί» και χρησιμοποιήθηκαν «τρεις πύραυλοι», οι οποίοι προκάλεσαν «τον θάνατο 93 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 11 παιδιών και έξι γυναικών».

«Δεκάδες (άλλοι) άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους ορισμένοι έχουν εισαχθεί στην εντατική, κι υπάρχουν ανθρώπινα μέλη και υπολείμματα που δεν έχουν αναγνωριστεί και αγνοούμενοι που ακόμη δεν ξέρουμε τι απέγιναν», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ στερείται της πολιτικής βούλησης να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα

Ο σημερινός είναι τουλάχιστον ο 14ος βομβαρδισμός σχολείου στη Γάζα από την 6η Ιουλίου. Στα πλήγματα αυτά έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 280 άνθρωποι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε απολογισμούς που δημοσιοποίησαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι

H Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα ότι “οι εσκεμμένες επιθέσεις του Ισραήλ” κατά αμάχων Παλαιστινίων δείχνουν ότι το Ισραήλ στερείται της πολιτικής βούλησης για να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο σχολείο.