Σάββατο 10 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μπαγκλαντές: Επιδρομή διαδηλωτών στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας – Παραιτήθηκε ο διοικητής

Μπαγκλαντές: Επιδρομή διαδηλωτών στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας – Παραιτήθηκε ο διοικητής

Το κίνημα που ανέτρεψε τη Χασίνα στο Μπαγκλαντές συνεχίζει να διαδηλώνει κατηγορώντας τους τραπεζίτες για λεηλασία πόρων της χώρας

Ο διοικητής της Τράπεζας του Μπαγκαλντές Αμπντούρ Ρουφ Ταλουκντέρ παραιτήθηκε, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News επικαλούμενο πηγές που έχουν λάβει γνώση για την εξέλιξη αυτή.

Η παραίτηση, έγινε ημέρες μετά από την επιδρομή διαδηλωτών στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, καθώς ένα σφοδρό κύμα αιματηρών διαδηλώσεων σάρωσε τη χώρα.

Ο Ταλουκντέρ παραιτήθηκε την Παρασκευή επικαλούμενος “προσωπικούς λόγους” για την παραίτησή του

Κύμα αποχωρήσεων

Η παραίτηση του Ταλουκντέρ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κύματος αποχωρήσεων από κυβερνητικούς, αυτόνομους και ημιαυτόνομους θεσμούς μετά την πρόσφατη πτώση της κυβέρνησης υπό την ηγεσία της Awami League, αναφέρει το dhakatribune.

Η παραίτησή του ακολουθεί την εξέγερση που οδήγησε στην αποπομπή της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας του Μπαγκλαντές, ο Ταλουκντέρ δεν ήταν παρών στο γραφείο μετά την αναχώρηση της πρώην πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα με ελικόπτερο από τη χώρα τη Δευτέρα, που προκλήθηκε από μια μαζική εξέγερση υπό την ηγεσία του Φοιτητικού Κινήματος κατά των Διακρίσεων.

Παραιτήθηκαν και τέσσερις υποδιοικητές

Στις 7 Αυγούστου, τέσσερις υποδιοικητές της Τράπεζας του Μπαγκλαντές συμφώνησαν επίσης να παραιτηθούν λόγω της αυξανόμενης κριτικής.

Τραπεζικοί υπάλληλοι, τους κατηγορούν ότι επέτρεψαν την υπεξαίρεση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας

Από αυτούς, μόνο ο υποδιοικητής Kazi Sayedur Rahman υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του στον εκτελεστικό διευθυντή της κεντρικής τράπεζας.

Οι άλλοι υποδιοικητές έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν σύντομα.

Τραπεζικοί υπάλληλοι, τους κατηγορούν ότι επέτρεψαν την υπεξαίρεση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, αξιωματούχοι της Τράπεζας του Μπαγκλαντές είχαν ζητήσει την παραίτηση τόσο του διοικητή όσο και των υποδιοικητών, ισχυριζόμενοι τη συμμετοχή τους σε οικονομική κακοδιαχείριση και λεηλασία πόρων.

Sports in

Βιλντόζα: «Υπέγραψα στον Ολυμπιακό γιατί στοχεύει στην κατάκτηση της Euroleague»

Ο Λούκα Βιλντόζα αποκάλυψε τον λόγο που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024