Η Susan Wojcicki, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube και μία από τις πρώτες εργαζόμενες της Google, πέθανε σε ηλικία 56 ετών καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έπασχε από καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο σύζυγός της Dennis Troper.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Με βαθιά θλίψη μοιράζομαι την είδηση του θανάτου της Susan Wojcicki. Η αγαπημένη μου σύζυγος επί 26 χρόνια και μητέρα των πέντε παιδιών μας έφυγε σήμερα από κοντά μας μετά από δύο χρόνια ζωής με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα«.

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε τον κόσμο χωρίς αυτήν»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, έγραψε το Σάββατο στο X, πρώην Twitter: «Απίστευτα λυπημένος από την απώλεια της αγαπημένης μου φίλης Susan Wojcicki μετά από δύο χρόνια ζωής με καρκίνο. Είναι τόσο βασικός πυρήνας της ιστορίας της Google όσο κανένας άλλος και είναι δύσκολο να φανταστούμε τον κόσμο χωρίς αυτήν».

Η Wojcicki αποχώρησε από τον ρόλο της στο YouTube το 2023, μια θέση που κατείχε για εννέα χρόνια, λέγοντας ότι ήθελε να «ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο μέσα από το οποίο θα επικεντρωθεί στην οικογένειά της, την υγεία της και τα προσωπικά έργα που την παθιάζουν».

«Θα ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου», έγραψε η Wojcicki όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Προηγουμένως ήταν ανώτερη αντιπρόεδρος για διαφημιστικά προϊόντα στην Google και έγινε διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube το 2014. Πριν από τη Google, η Wojcicki εργάστηκε στην Intel και την Bain & Company.

πηγή φωτογραφίας: x.com/SusanWojcicki